Економіка України
Подобається

Порошенко допустив зниження тарифів на газ

05/04/2015
Порошенко допустив зниження тарифів на газ

Українська влада проводить дії, спрямовані на диверсифікацію поставок природного газу, що повинно привезти до зниження тарифів.

REUTERS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю "5 каналу", передає Корупція.маркет з посиланням на УНІАН

"Ми диверсифікували поставку енергоносіїв, і ми сьогодні не залежимо більше від жодної країни", – запевнив глава держави.

Він також нагадав про досягнуті домовленості щодо реверсу газу з керівниками країн Європейського Союзу, що істотно підвищує енергонезалежність України.

“Я думаю, що врешті-решт це має призвести до того, що тарифи… нарешті почнуть знижуватися, у тому числі для промислових підприємств”, – сказав президент.

Раніше повідомлялось, що Національний банк України в 2015 році очікує середню ціну на імпортний газ у розмірі 287,1 дол. за тис. кубометрів, говориться в інфляційному звіті банку. Крім цього, НБУ в 2015 році прогнозує зниження дефіциту НАК «Нафтогаз України» порівняно з 2014 роком до 58 млрд грн з 110 млрд грн. У 2016 році дефіцит «Нафтогазу» має становити 5,4 млрд грн.
Детальніше читайте на УНІАН:http://economics.unian.ua/energetics/1063774-poroshenko-dopustiv-znijennya-tarifiv-na-gaz.html


                         



Коментарі