Економіка світу
Подобається

У Росії оголошено в розшук мільярдера зі списку Forbes

04/04/2015
У Росії оголошено в розшук мільярдера зі списку Forbes

олексій сьомін

Один з найбагатших бізнесменів Росії розшукується в рамках розслідування справи про пожежу, в якій загинуло 17 людей.

Слідчий комітет РФ (СКР) оголосив у розшук мільярдера, голови ради директорів "УК" АС Менеджмент "Олексія Сьоміна у справі про пожежу в казанському торговому центрі" Адмірал ", де загинуло 17 людей. Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на заяву офіційного представника СКР Володимира Маркіна. Новину передає Корупція.маркет

"Сьомін оголошений у розшук. Також накладено арешт на майно ЗАТ" УК "АС Менеджмент" (власника будівлі торгового центру "Адмірал"), а саме понад 400 об'єктів нерухомості та земельних ділянок на території РФ ", – сказав Маркін.

Сьомін є головою ради директорів ЗАТ "Управляюча компанія" АС Менеджмент ". Ця компанія управляє активами компанії ASG, яка володіє згорілим торговим центром.

Раніше повідомлялося, що Сьомін знаходиться у Франції і не збирається приїжджати в Росію для зустрічі зі слідчими. Він заявив, що не вважає себе винним, і висловив готовність спілкуватися з представниками СК дистанційно. За даними російського Forbes, стан Сьоміна в 2014 році оцінювався в $ 1,15 млрд. У минулому році він увійшов до сотні найбагатших людей Росії за версією видання.

Крім того, за словами Маркіна, у рамках розслідування затримано 12-ого фігуранта справи – заступник директора ТОВ "Зоря", 49-річного Гюльгусейна Наджафова, щодо якої, а також його керівника Гусейна Гахраманова і його другого заступника Миколу Каекіна порушено кримінальну справу про надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки і спричинили смерть людей (ст.238 КК РФ) .Семіна запідозрили за ст. 219 (порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності смерть людей), 201 (зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки), 327 (підробка офіційного документа), 238 (виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що спричинили з необережності людей) КК РФ.

Нагадаємо, пожежа в ТЦ Адмірал в Казані спалахнула вдень 11 березня. Вогонь загасили в той же день о 21:30. Загальна площа обвалення будівлі торгового центру склала 12 тисяч квадратних метрів. Загинули 17 людей, двоє вважаються зниклими безвісти. Збиток від пожежі влади попередньо оцінили в 1,4 млрд. руб.


                         



Коментарі