Економіка світу
Подобається

У РФ розповіли, про що говоритимуть на наступних газових зустрічах з Україною і ЄС

04/04/2015
У РФ розповіли, про що говоритимуть на наступних газових зустрічах з Україною і ЄС

газ

 Голова Міненерго РФ Олександр Новак вважає, що на наступних тристоронніх газових зустрічах сторони обговорять надійність транзиту через Україну і надання фінансової допомоги Києву від Євросоюзу. Про це міністр енергетики Росії повідомив в суботу, передає УНН з посиланням на РИА Новости. Новину повідомляє Корупція.маркет

"Далі нам потрібно обговорювати в тому числі і обсяги закачування газу в ПСГ України, надійність транзиту, фінансові можливості для надання допомоги Україні, наприклад, Євросоюзом через різні фінансові організації та фінансові інструменти. Я думаю, що в цьому ключі будуть вестися консультації. Глобальних проблем на сьогоднішній день немає", – сказав О.Новак.

При цьому він додав, що місце і час проведення наступних тристоронніх переговорів Росії, України та Єврокомісії з газових питань поки не узгоджені.

"Поки ми не домовилися", – сказав О.Новак.

"Ми з Шефчовичем (віце-президент ЄК з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович – ред.) зустрінемося в Берліні. Хоча не знаю точно, … може, він по селектору буде брати участь в нашій конференції", – додав міністр.

“Газпром” і “Нафтогаз” домовилися, що ціна на газ для України у наступні три місяці з урахуванням знижки у 100 доларів становитиме 247,18 доларів за тисячу кубічних метрів.


                         



Коментарі