Економіка України
Подобається

Депутати мають намір націоналізувати російське майно в Україні

02/04/2015
Депутати мають намір націоналізувати російське майно в Україні

201592m

До Верховної Ради України внесено законопроект, згідно з яким пропонується націоналізувати майно «держави-агресора і його резидентів» в Україні.

Про це повідомляється в прес-службі парламенту. Новину передає Корупція.маркет з посиланням на «Преса України».

У Верховній раді України зареєстровано законопроект №2497 «Про націоналізацію майна в Україні держави-агресора і його резидентів».

Його авторами стали народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка.

У пояснювальній записці йдеться про те, що законопроект розроблено з метою визначення правових засад здійснення націоналізації майна в Україні держави-агресора та її резидентів. Фактично це означає примусове вилучення у відповідності зі статтями 41, 85 і 92 Конституції України об'єктів права власності. 

«Підставою для націоналізації майна в Україні держави-агресора та її резидентів є прийняття Верховною Радою України згідно з Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 3314 «Визначення агресії» від 14 грудня 1974 рішення про визнання іноземної держави державою-агресором».

Нагадаємо, що 27 січня, Верховна Рада України прийняла проект постанови, яка визнає Росію країною-агресором. Даний законопроект був підтриманий голосами 271 народного депутата.


                         



Коментарі