Економіка України
Подобається

Україна йде з російського ринку – міністр

01/04/2015
Україна йде з російського ринку – міністр

df1336bbce739b362ae197ea38383f861427831354

За останній рік товарообіг між Україною і Росією знизився на 43%.

Про це під час своєї прес-конференції заявив глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, новину передає Корупція.інфо з посилання на "Преса України".

"Торговий оборот з Росією в минулому році зменшився на 43%. Це серйозне падіння. Ні з однією з країн такого серйозного падіння не намічалося. Цьому є ряд причин. Агресія з їх боку, їх жорстка зовнішня політика – не тільки щодо України. А також зменшення обсягів російської економіки як таке. Падіння на 60 доларів за барель (нафти), це мінус 200 млрд дол. для російської економіки в рік. Тобто, російська економіка вже не така велика, як було до цього. І наші виробники, і виробники інших країн вже не мають тих можливостей на російському ринку, які були раніше", – сказав міністр.

Крім того він зазначив, що "безліч торгових партнерів Росії швидко зрозуміли, що непередбачуваність і недружелюбність була і буде присутня, і тому вони перенаправили свої потоки по можливості в інші країни".

Так само міністр пообіцяв, що його відомство буде допомагати бізнесменам переорієнтуватися на інші ринки.

"Але міністерство може підприємствам допомогти чим? Швидше допомогти в сертифікації продукції, перехід на європейські стандарти – тут є частина грошова, технічна та освітня", – заявив Абромавічус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський газ для України у другому кварталі 2015 року буде коштувати менше 250 дол. за одну тисячу куб. м.


                         



Коментарі