Економіка України
Подобається

НБУ надав ЗМІ доступ до режимного об’єкту, де друкують валюту (ФОТО)

01/04/2015
НБУ надав ЗМІ доступ до режимного об’єкту, де друкують валюту (ФОТО)

Банкното-монетний двір Національного банку України сьогодні, 31 березня, надав доступ представникам ЗМІ до режимного об’єкту та обнародував інформацію про повний цикл виробництва та створення елементів захисту грошей з використанням сучасних світових технологій та обладнання.

Новину повідомляє Корупція.маркет «Преса України».

«Створення складного високотехнологічного виробничого підприємства «з чистого аркуша» дозволило оптимально підібрати технології та обладнання для виготовлення захищеної продукції на найвищому світовому рівні. Технічне оснащення, витратні матеріали, висококваліфікований персонал, поступова модернізація виробництва, що має на меті оновлення обладнання та запровадження новітніх сучасних технологій, без перебільшення, ставлять БМД в один ряд з найкращими світовими підприємствами цієї галузі», – повідомив заступник голови НБУ Яків Смолій.

Окрім цього він підкреслив, що БМД на 100% забезпечує потребу держави у виготовленні власної грошової одиниці: банкнот, розмінних та обігових монет, а також бланків цінних паперів, державних нагород та великого асортименту сувенірної монетної продукції.

«Національний банк України наразі має сучасну і потужну матеріально-технічну базу для виробництва захищених грошових знаків, чим мають можливість пишатися лише 60 центральних банків світу. Безумовно, власне виробництво грошових знаків, рівень та сучасність їх захисту є складовою іміджу країни. У сучасних умовах НБУ готовий забезпечити економіку держави банкнотами і монетами необхідних номіналів та високої якості», – зауважив Генеральний директор Банкнотно-монетного двору НБУ Анатолій Шевчук .

Також він навів дані, що річна виробнича потужність Банкнотно-монетного двору становить близько 1,8 млрд. банкнот та 1,2 млрд. монет, що дає змогу забезпечувати внутрішні потреби України і виготовляти продукцію на замовлення інших держав.

Повідомляється, що Банкнотна фабрика зосереджена, у першу чергу, на виготовленні грошової одиниці України – банкнот гривні. Під цю потребу побудований виробничий процес з властивими для банкнотного виробництва технологіями, обладнанням, витратними матеріалами.

«Важливою метою заходу було не лише інформування ЗМІ відповідно до їх запитів щодо аналізу стану готівкового обігу, а й бажання наживо продемонструвати журналістам всі процеси виробництва та відповісти на всі запитання, що стосуються повного циклу виготовлення грошей: від створення дизайну і елементів захисту української валюти до пакування монет та паперових банкнот», – наголосила керівник прес-служби Інна Гордієнко.


                         



Коментарі