Економіка України
Подобається

Відсьогодні Нацбанк розраховуватиме курс гривні, виходячи з міжбанку

31/03/2015
Відсьогодні Нацбанк розраховуватиме курс гривні, виходячи з міжбанку

НБУ

 Національний банк України з 31 березня 2015 р. буде встановлювати офіційний курс гривні, виходячи з даних Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України, передає УНН з посиланням на прес-службу НБУ.

Як повідомили в НБУ, з 31 березня 2015 року офіційний курс гривні до іноземних валют та курс банківських металів, стосовно яких передбачено щоденне встановлення офіційного курсу (далі — офіційний курс гривні), установлюватиметься наприкінці робочого дня та починатиме діяти з наступного робочого дня.

Крім того, з 31 березня 2015 року розрахунок офіційного курсу гривні до долара США здійснюватиметься як середньозважене значення курсу гривні до долара США за всіма укладеними угодами з його купівлі та продажу на умовах “тод”, “том” та “спот” у день установлення офіційного курсу за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України.

Нагадаємо, розрахунок офіційного курсу гривні до інших валют та банківських металів здійснюється на підставі офіційного курсу гривні до долара США та останньої наявної інформації про курси відповідних валют до долара США та ціни банківських металів на світових ринках.


Зазначені нововведення, які повністю відповідають зобов’язанням України, взятим у рамках Програми розширеного фінансування EFF, затверджені постановами Правління Національного банку України від 19.03.2015 № 194 “Про внесення змін до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів” та від 19.03.2015 № 195 “Про внесення змін до Порядку встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів”, які набирають чинності з 31.03.2015.


                         



Коментарі