Економіка світу
Подобається

В ООН бракує коштів на постачання гуманітарної допомоги на Донбас

31/03/2015
В ООН бракує коштів на постачання гуманітарної допомоги на Донбас

донбас

Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) може скоротити постачання гуманітарної допомоги на схід України через брак коштів. Про це йдеться у звіті організації, передає УНН з посиланням на РІА "Новини", повідомляє Корупція.маркет.

"Очікується, що нестача коштів на реалізацію гуманітарного плану вплине на проведення операцій по ряду ключових напрямків", – йдеться в доповіді.


 Зокрема, йдеться про підрозділ з надання продовольчої допомоги в районах, які непідконтрольні уряду. Також наголошується, що бракує коштів для роботи в галузі охорони здоров'я та надання медичних послуг.

Представники УКГВ зустрілися з "де-факто владою Донецька" для обговорення технічних можливостей поліпшення доставки гуманітарної допомоги. Доповідь охоплює період з 21 по 27 березня. У цей період кількість офіційно зареєстрованих внутрішньо-переміщених осіб в Україні склалв 1,17 мільйона осіб.

"Повних даних за загиблими в ході недавньої ескалації зіткнень, з середини січня по середину лютого, досі немає. Всього з початку конфлікту в середині квітня 2014 року по 27 березня 2015 року щонайменше 6 тис. 83 людей було вбито і 15 тис. 397 – поранені", – сказано в доповіді.

У документі також наголошують на арештах голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького, а також відсторонення керівників обласних управлінь ДСНС.

"На даний момент вплив цих дій поки невідомий, проте це одне з ключових відомств, що працює з внутрішньо-переміщеними особами та з надання гуманітарної допомоги", – наголошується в доповіді.

Нагадаємо, раніше ООН представила програму гуманітарної допомоги Україні на 2015 рік, яка розрахована на 3,2 мільйона осіб. Виконання програми коштуватиме 316 млн. доларів. За даними останньої доповіді, організація отримала лише 16 % від цієї суми.


                         



Коментарі