Економіка України
Подобається

У чому потрібно зізнатися перед соцпрацівниками для отримання комунальної субсидії

31/03/2015
У чому потрібно зізнатися перед соцпрацівниками для отримання комунальної субсидії

3f6f7724b5c3f96452434c5e32acc61d1427799506

Бланки декларацій на отримання комунальної субсидії українці почнуть отримувати вже з 15 квітня. Далі справа піде за соцпрацівниками, які будуть перевіряти всі зазначені дані. Журналисти дизналися, що саме варто вказати в декларації і що буде з тими, хто надав неправдиві дані.

Новину повідомляє Корупція.маркет

Для того, щоб отримати субсидію від держави, українцям доведеться вказувати фактично все: розмір заробітної плати, депозити в банках і навіть кошти, зароблені від здачі квартири в оренду. 

Мешканка Києва каже, що держава створила для населення справжню дилему.

«Якщо він (громадянин України, – ред.) не принесе правовстановлюючий документ, наприклад, на квартиру, то він не отримає субсидію, якщо він принесе, то він буде в перших рядах тих, хто буде платити податок на нерухомість», – скаржиться вона.

Таким чином в спробі заощадити, можна піти в мінус, отримавши в обмін на субсидію чергові податки. 

До того ж, ті, кого викриють в наданні неправдивих даних, зобов'язані повернути державі гроші з доплатою.

«Особа, яка подає неправдиві відомості, повертає розмір субсидії у подвійному розмірі», – пишеться в повідомленні уряду.

Хоча самі чиновники запевняють, кожен такий епізод будуть розглядати індивідуально. За випадкові помилки карати не будуть. 

Нагадаємо, що для попереднього розрахунку розміру субсидій для оплати послуг ЖКГ Кабінет Міністрів України розробив спеціальний калькулятор. Ним може скористатися будь-який українець, зайшовши на сайт Кабміну. Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.


                         



Коментарі