Економіка України
Подобається

Обов’язковий військовий грошовий збір з зарплат можуть відмінити

31/03/2015
Обов’язковий військовий грошовий збір з зарплат можуть відмінити

військовий-збір

Національний банк України ініціює зміни до законодавства, якими передбачено відміну військового збору із зарплат та інших грошових виплат в рамках трудових відносин, який був введений в Україні з 3 серпня 2014 року.  

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку. Новину передає Корупція.маркет з посиланням на «Преса України».

«Уже підготовлено законодавчі зміни, що скасовують військовий збір у розмірі 1,5%, яким з 13 березня оподатковуються доходи від операцій, пов’язаних з переходом прав власності за валютними цінностями», – зазначив директор юридичного департаменту державної фінансової структури Віктор Новіков на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків України.

Окрім того, Новіков повідомив, що на розгляді депутатів ВР України перебуває два законопроекти, подані Нацбанком. Перший стосується умов повернення строкових депозитів. В разі його прийняття «клієнти банку матимуть право отримати вклади та нараховані за ними відсотки за строковим банківським договором після закінчення терміну дії договору». Другий законопроект «звільняє від оподаткування податком на доходи фізичних осіб прибутки фізичної особи-позичальника, які виникають у разі прощення кредитором частини боргу».

За повідомленням прес-служби, керівники банківських установ висловили своє вдоволення діями Нацбанку стосовно стабілізації валютного ринку держави. Зазначається, що деякі банки фіксують приріст депозитних вкладів, а також поступове зменшення ажіотажу навколо придбання іноземної валюти.


                         



Коментарі