Економіка світу
Подобається

Долар більше не буде впливати на ціну золота

30/03/2015
Долар більше не буде впливати на ціну золота

долар золото

У майбутньому взаємозв'язок долара і золота буде знижуватися, так як центр торгівлі золотом зміщується в Азію.

Центр торгівлі золотом зміщується в Азію, і кореляція цього дорогоцінного металу з американською валютою паче не буде колишньою. Про це повідомляють Вести Економіка з посиланням на MarketWatch. Новина передає Корупція.маркет.

Всесвітня золота рада (WGC) опублікувала доповідь, в якій зазначає досить тісний взаємозв'язок долара і золота на даний момент, проте в майбутньому він буде знижуватися, оскільки, як зазначається, центр торгівлі золотом зміщується в Азію.

"Досі найбільшу увагу до себе привертає ціна на золото в доларах США, проте таке уявлення ціни стає все менш актуальним", – повідомляє директор інвестиційних досліджень WGS Хуан Карлос Артигас.


Мова йде про те, що найчастіше ціна на золото сильно реагує на рухи долара на валютному ринку і золото рухається в протилежному напрямку від руху американської валюти. Втім, на думку WGC, в середньостроковій і в довгостроковій перспективах структура золотого ринку буде змінюватися, почасти ми бачимо це вже зараз. Як наслідок, і вплив долара на вартість "жовтого металу" повинен знизитися.

В даний час Китай є найбільшим споживачем золота у світі. Більше того, влада Піднебесної активно розвиває свою власну біржу з торгівлі як на споті, так і ф'ючерсами. Shanghai Gold Exchange вже зараз привертає величезну кількість учасників і в майбутньому, можливо, стане світовим центром з торгівлі золотом. Поряд з біржею в Шанхаї активно розвивається і біржа в Сінгапурі, а в Гонконгу були запущені окремі інструменти з американською CME.

За останні роки обороти торгів на азіатських майданчиках показали стрімке зростання, але найцікавіше полягає в тому, що попит на золото в Азії не має практично ніякого зв'язку з динамікою долара. Китайські інвестори купують його і коли долар зростає, і коли долар падає.

Так от, у міру розвитку регіональних торгових майданчиків, кількість угод, укладених не в доларах, а в інших валютах, буде рости, а це неминуче призведе до зниження впливу американської валюти на ціну драгметалла.По даними WGC, в 2013 р на Азію доводилося майже 80% фізичного попиту на золото, що наочно демонструє графік нижче.


                         



Коментарі