Економіка світу
Подобається

Twitter створив власний венчурний фонд

29/03/2015
Twitter створив власний венчурний фонд

реклама-в-твиттер-лентах

Компанія Twitter, яка стала публічною менше 18 місяців тому, все ще активно росте і не вийшла в прибутковість, проте вже хоче інвестувати кошти в інші компанії і стартапи, повідомляє Дело, передає Корупція.маркет

Фонд Twitter Ventures, зокрема, вже взяв участь у раунді на $ 80 млн компанії Cyanogen, яка позиціонує себе як "провідну мобільну операційну систему". Серед інвесторів раунду також були Qualcomm і медіамагнат, і власник видання The Wall Street Journal Руперт Мердок.


Немає нічого дивного в тому, що Twitter тепер має власний венчурний фонд. Після того, як колишній банкір з Goldman Sachs Ентоні Ното зайняв посаду фінансового директора компанії в травні 2014, його попередник, Майк Гупта, почав здійснювати контроль над інвестиційною діяльністю сервісу мікроблогів. Twitter, як свого часу Google і Intel, створив власне венчурний підрозділ, який, ймовірно, буде вкладати невеликі суми в перспективні проекти.

Мотиви створення корпоративних венчурних фондів часто піддаються критиці. Зокрема, Google наполягає, що його надзвичайно активний венчурний підрозділ існує для генерації прибутку з вільної готівки компанії, а не для пошуку нових багатообіцяючих технологій. До того ж Google поглинула одну з компаній, до якої інвестував її фонд – розробника "розумних" термостатів Nest. Вартість угоди тоді склала $ 3,2 млрд.

Поки що невідомо, скільки саме Twitter Ventures планує інвестувати в стартапи. Згідно останньої звітності Twitter, у компанії на рахунку близько $ 2 млрд. Вільних коштів. Для порівняння, Google Ventures управляє активами майже на $ 2 млрд.


                         



Коментарі