Економіка світу
Подобається

Продаж новобудов у США підскочив до максимуму

29/03/2015
Продаж новобудов у США підскочив до максимуму

сша будикни

Середня ціна продажу нових будинків збільшилася в лютому на 2,6% в річному вираженні – до $ 275,5 тис.
Продаж нових будинків у США в лютому 2015 року несподівано підскочив на 7,8% порівняно з попереднім місяцем – до 539 тис. будинків у річному вирахуванні, свідчать дані міністерства торгівлі країни. Показник став максимальним з лютого 2008 року, повідомляє Інтерфакс-Україна, передає Корупція.маркет

Згідно з переглянутими даними, в січні було продано 500 тис. новобудов, а не 481 тис., як повідомлялося раніше.

Аналітики в середньому очікували зниження продажу минулого місяця на 3,5% в порівнянні з раніше вказаним січневими рівнем – до 464 тис.


Настільки сильний показник демонструє, що американці змогли впоратися з уповільненням зростання оплати праці і високими цінами на житло, а також з більш холодною, ніж зазвичай, погодою в лютому, і проявили активність на ринку житла. Незабаром розпочнеться найбільш жвавий сезон для продажу будинків, і подальші поліпшення на ринку праці укупі з підвищенням темпів будівництва можуть підтримати ринок нерухомості США.

"Зайнятість впевнено зростає, зарплати підвищуються не настільки активно, але теж демонструють позитивну динаміку, ставки за іпотечними кредитами залишаються вкрай низькими, а вимоги при видачі кредитів поступово знижуються, – відзначає старший економіст PNC Financial Services Гас Фошер. – Я думаю, продажі новобудов ще виростуть в поточному році ".

Середня ціна продажу нових будинків збільшилася в лютому на 2,6% в річному вираженні – до $ 275,5 тис.

При лютневих темпах продажу на реалізацію всіх новобудов у США було б потрібно 4,7 місяця у порівнянні з 5,1 місяцями в січні. Показник став мінімальним з червня 2013 року. Кількість новобудов на американському ринку на кінець лютого дорівнювала 210 тис., менший показник був зафіксований тільки в жовтні минулого року.

 


                         



Коментарі