Економіка України
Подобається

В Україні знову подешевшало пальне

26/03/2015
В Україні знову подешевшало пальне

пальне

26 березня в Україні продовжилося зниження цін на пальне, незважаючи на девальвацію гривні. Експерти пов'язують це явище як зі зниженням попиту на бензин, так і з зростаючим обсягом підробленого палива.

Новину повідомляє «Преса України» на підставі даних АЗС України, передає Корупція.маркет

В Україні в черговий раз падають ціни на пальне, в більшій мірі на газ і дизельне паливо. Бензин на деяких заправках подешевшав, а на деяких навіть подорожчав.

Літр дизельного палива подешевшав на заправках БРСМ – нафта і КЛО за тиждень на 70 копійок і коштує сьогодні 21,19 і 21,29 грн/л відповідно. АЗС WOG, Shell також за тиждень знизили ціни на 50 копійок і сьогодні літр солярки тут вартує 22,49 грн/л замість 22,99 грн/л.

Значно знизилися ціни і на газ.

Так, заправка Авиаплюс рекордно знизила ціну за тиждень на 2,20 грн до вартості 10,60 грн/л, на АЗС КЛО знизили ціну на 1,50 грн, вартість газу тут сьогодні 10, 84 грн/л. На WOG і Лукойл ціна за літр газу опустилася на 50 копійок.

Що стосується цін на бензин, то вони майже незмінні. Тільки АЗС Олас за тиждень знизила ціни на бензин А-95 на 50 копійок. На зправках ОККО ціни піднялися майже на 10 копійок за літр.

Експерти пов'язують таку ситуацію з різким падінням попиту. Адже власники АЗС отримують прибуток не від націнки, а від обороту. До того ж, для здешевлення палива його все більше починають розбавляти.

Нагадаємо, що в Україні за останні кілька місяців кількість підробленого палива збільшилася в два рази. Експерти пояснюють цю ситуацію різкою девальвацією гривні, зростанням акцизного збору і валютними обмеженнями Нацбанку. І це при тому, що 80% палива в Україні – це імпорт, за який треба платити у твердій валюті.

З цієї причини за останні 3-4 місяці на 60% збільшилася кількість автовласників, які звертаються на СТО з проблемами паливної системи.


                         



Коментарі