Економіка України
Подобається

Нинішній курс гривні може протриматися тільки до травня цього року

25/03/2015
Нинішній курс гривні може протриматися тільки до травня цього року

гривня (2)

Подальша доля української валюти вирішиться у травні.

Про це повідомляють експерти консалтингової компанії «Атлант-Фінанс», пише «Ділова столиця», передає новину Корупція.маркет.

За словами експертів, сьогодні об'єктивним курсом гривні повинен стати діапазон 22,0-23,0 грн./долар. Варто зазначити, що так звана стабільність курсу буде прямо залежати від того, чи продовжать діяти адміністративні обмеження Нацбанку.

Крім того, до 15 травня 2015 року Національний банк України повинен підготувати план скасування валютних обмежень і заходів з контролю над рухом капіталу.

На думку аналітиків Укрсиббанку BNP Paribas Group, розігравши карту МВФ, влада зараз повинна сфокусуватися на досягненні фінансової стабілізації, передбачається, що Нацбанк не буде пом'якшувати монетарну політику і валютний контроль в осяжному майбутньому.

В свою чергу, у разі лібералізації монетарної та валютної політики можливості Нацбанку вплинути на курс будуть досить обмежені. Тоді,єдиним важелем впливу стане продаж валюти на міжбанку.

Нагадаємо, що кредитування від МВФ та ефективні реформи допоможуть утримувати сьогоднішній курс гривні протягом 4 років. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.


                         



Коментарі