Економіка України
Подобається

Дві вертикалі: хто в СБУ «доїть» бізнес

17/08/2017
Дві вертикалі: хто в СБУ «доїть» бізнес

У Службі безпеки України діють дві вертикалі, одна з яких зайнята отриманням доходів від бізнесу

Про це заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Сьогодні, в СБУ є дві вертикалі. Перша – так звана військова вертикаль, контррозвідка та контртерор. Але у неї дуже обмежені можливості «доїти бізнес». Більшість, але не всі займаються війною, за що я їм щиро дякую, як громадянин, тобто, вони проводили операції, якими я пишаюся, як українець. І ці функції, контррозвідка та контртерор є невід’ємними функціями будь-якої притомної служби світу», – сказав він.

Однак, зазначає Шабунін, друга вертикаль в СБУ – це управління «К» Павла Демчини і економічне управління, користі від роботи яких немає.

«Ці дві просто «доять бізнес». Толку від їхньої роботи­ – нуль! Вони руйнують конкурентність в Україні і знищують бізнес. Так от, ми сьогодні воюємо саме з цією вертикаллю, вертикаллю Демчини», – пояснив антикорупціонер.

Він також вважає, що закінчення війни не буде, поки у СБУ не відберуть низку невластивих спецслужбам функцій.

 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
 

«Більше того, це вимога для нашого зближення з НАТО. НАТО вимагає від нас реформи СБУ, частиною якої є ліквідація непритаманних їй функцій. От що заважає Порошенку подати законопроект, який просто забирає в СБУ непотрібні функції і цей ресурс віддає у найважливіше – контртерор та контррозвідку? Бажання використовувати СБУ для контролю невигідних політиків та банального «віджиму» бізнесу», – констатував Шабунін.

Нагадаємо, згідно з попередніми повідомленнями, між Віталієм Шабунін та відеоблогером каналу «Голос народу» Всеволодом Філімоненко стався конфлікт 8 червня біля Дніпровського військкомату.

Філімоненко ставив провокаційні запитання, і у відповідь Шабунін вдарив його в обличчя. Філімоненко стверджував, що отримав від Шабуніна за запитання про те, чому він не воює в АТО. Шабунін стверджував, що вдарив відеоблогера за те, що він довів до сліз колегу Шабуніна по ЦПК Олександру Устинову.


                         



Коментарі