Економіка світу
Подобається

Чому санкційний удар по Росії став капітуляцією Трампа

01/08/2017
Чому санкційний удар по Росії став капітуляцією Трампа

Стало відомо, чому закон Трампа про санкції проти Росії став капітуляцією перед Конгресом

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог Богдан Яременко.
На його думку, глава Білого дому Дональд Трамп розуміє, що не має політичної сили переграти вищий законодавчий орган, а тому вирішив підіграти.

“Для нас – це черговий позитивний рух, він посилює тиск на Росію, відволікає її від українських справ, втягує в протистояння з тією державою, з якою вона сподівалася швидко домовитися і вирішити все, як хочеться. Звичайно, Росія щось викине у відповідь. Але Іскандери на цей раз вже будуть плакати”, – вважає політолог.

Він підкреслює, що в умовах падіння цін на нафту, нарощування санкцій, погіршення умов економічного розвитку, військова сфера не буде першою, фінансування якої істотно скоротять. Але бастіоном російської державності є різного роду спецслужби і міністерство внутрішніх справ – їх фінансування будуть намагатися утримувати за всяку ціну – в тому числі і ціною Іскандерів, впевнений Яременко.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

“Черговий виток підняття ставок в глобальній військово-політичній грі, сподіваюся, підірве позиції і українських політичних бздюхів, які безперестанку талдичать про світ і домовленості з Росією. Поле для зовнішньополітичного маневру України потроху розширюється. І при нинішніх обставинах можливості нарощування військово-технічного співробітництва з США і країнами НАТО вже не виглядають такою вже фантастикою “, – підсумував він.

Нагадаємо,МЗС Росії озвучило перші рекомендації владі США, після продовження Вашингтоном терміну економічних санкцій
 


                         



Коментарі