Махінації
Подобається

Заарештовано депутата, який прокрутив мільйонну аферу

13/07/2017
Заарештовано депутата, який прокрутив мільйонну аферу

Депутата Овідіопольської райради підозрюють у розкраданні мільйона гривень, призначених на соціальні виплати малозабезпеченим сім’ям.


Імовірно, він створив злочинне угрупування з чиновників Овідіопольської РДА, щоб за хабарі безпідставно призначати соцвиплати жителям району. Про це заявили в прес-службі прокуратури Одеської області.

“За злочинною схемою “пільговики” мали віддавати половину соцдопомоги організатору угруповання. За кілька років учасники угруповання необґрунтовано оформили соціальні виплати 17 громадянам”, – розповіли прокурори.

Що робити з псевдопільговиками – поки не вирішили.

Популярне: Телефони скоро попрощаються з акумуляторами
 

“З тими 17 громадянами, які отримали безпідставні виплати, зараз працюють. У них поки немає статусу свідків або підозрюваних”, – розповіли сайту Сегодня в прес-службі прокуратури Одеської області.

“У середу суд обрав запобіжний захід – арешт”, заявив радник глави ГУНП Одеської області Руслан Форостяк, і додав, що підозрюваний зможе вийти під заставу 980 тисяч гривень.

Оскільки учасників підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, їм загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також є ймовірність, що зловмисникам тимчасово заборонять займати певні посади.


                         



Коментарі