Економіка України
Подобається

А ви вже в курсі? В Україні мають намір змінити систему прописки. Які “ходіння по муках” чекають українців!

26/06/2017
А ви вже в курсі? В Україні мають намір змінити систему прописки. Які “ходіння по муках” чекають українців!

МВФ планує спростити процедуру реєстрації місця проживання для громадян.

Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, передає прес-центр відомства.

Вона вважає, що реєстрація повинна відображати фактичне місце проживання людини, таким чином забезпечивши її всіма конституційними правами.

«Реалізація прав має відбуватися не там, де стоїть штамп в паспорті, а безпосередньо за місцем проживання. Кожна людина повинна мати вільний доступ до освіти, медицини, права обирати місцеву владу», – підкреслила Ковальчук.

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
 

Також вона зазначила, що нинішня система прописки дуже неефективна і спотворює статистичні дані про місце проживання громадян країни.

Зазначимо, департамент реєстрації Харківської міськради впроваджує новий онлайн-сервіс – попередню подачу документів для реєстрації або зняття з реєстрації місця проживання. Зараз сума держмита становить 13,6 грн (у разі звернення з порушенням термінів – 40,8 грн).

Після того, як заявник отримає позитивну відповідь від органу реєстрації, необхідно там же – на сайті Центру надання адмінпослуг – записатися на особисту подачу документів у зручний час. У такому випадку послуга буде надана протягом 20 хвилин, і заявник отримає відповідний документ про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання.


                         



Коментарі