Технології
Подобається

Так ось чому у наших дітей проблеми з математикою!

18/09/2016
Так ось чому у наших дітей проблеми з математикою!

Все частіше і частіше можна почути, що нинішня система освіти вже не та і рівень знань дітей катастрофічно падає. Здавалося б, в школах з'явилося безліч нових предметів, так чому ж учні часом не знають елементарних речей? – повідомляє Корупція.Маркет

Вся справа в тому, що сучасне покоління потроху відвикає думати. Дітям підсовують вже готову інформацію, але ж найкраще запам'ятовується саме те, над чим ти розмірковував, а тупе зубріння забувається дуже швидко.

Найстрашніше, що дітей відучувати думати вже з самих перших класів. Взяти хоча б таблицю множення, яка красується на зворотному боці більшості сучасних зошитів. Здавалося б, рівні акуратні стовпчики повинні допомогти дітям швидше освоїти ази математики, але насправді це не так!

1

Почнемо з того, що це зовсім ніяка не таблиця, а звичайні стовпчики з прикладами. А справжня таблиця множення друкувалася на звороті старих радянських зошитів. Так-так, мова йде про так званої таблиці Піфагора!

2

Так чому ж таблиця Піфагора краще стовпчиків з прикладами? По-перше: в ній немає візуального сміття – тільки цифри. А в стовпчиках ліва частина рівняння не несе практично ніякої інформації.

По-друге: таблиця Піфагора змушує дітей думати логічно. Уважно на неї подивившись, дитина помічає, що вона симетрична. Один зовнішній вигляд таблиці служить наочним підтвердженням золотому правилу: від перестановки множників добуток не змінюється!

З попереднього пункту випливає такий висновок: таблиця Піфагора вдвічі знижує витрати на навчання. По суті, дитині не потрібно вчити весь стовпчик з прикладами множення на дев'ять, адже всі результати крім одного він вже знає!

3

Крім того в Таблиці Піфагора є ще одна цікава закономірність. Якщо ткнути в будь-яке число і провести прямокутник від нього до лівої і верхньої частини таблиці, то кількість клітинок в прямокутнику дорівнюватиме цього числа!

Це означає, що за допомогою таблиці Піфагора дитині дуже просто пояснити, що таке площа прямокутника, і як її шукати. Так завдяки звичайній схемі учень крім алгебри починає осягати ази геометрії!

4

Потрібно сказати, що стовпчики з прикладами, які зображені на зворотному боці зошита, аж ніяк не шкідливі, але і користі від них майже ніякої. З тим же успіхом можна було друкувати там вірші Пушкіна або родовід Романових.

Найголовніше – батьки повинні зацікавити дітей у вивченні предмета. Те ж множення не обов'язково вчити по таблиці Піфагора, можна показати його принцип на прикладі звичайних рахункових паличок. Головне – щоб дитина зрозуміла суть процесу!

5

Якщо ти згоден з викладеними вище судженнями, поділися цією статтею зі своїми друзями, нехай вони теж частіше залучають своїх дітей до логіки.
 


                         



Коментарі