Економіка України
Подобається

Домашні лічильники електроенергії можуть завищувати показання: як перевірити, що б не платити зайве

24/08/2015
Домашні лічильники електроенергії можуть завищувати показання: як перевірити, що б не платити зайве


publication_240925_img4a3d4c053a6bc5585df9ed54359d27aa_620x0

споживачі електроенергії запримітили, що лічильники «Енергоміра» показують некоректні показники.

Про це повідомляє Корупція.Інфо з посиланням на domik.ua

Споживачі вирішили перевірити декілька лічильників і з'ясували, що домашні лічильники електроенергії можуть завищувати показники в кілька раз. Це відбувається у зв'язку з неправильним підрахунком електронних імпульсів.

На звичайному лічильнику електроенергії зеленим обведені цифри «A = 3200imp / (kw * h)» (на фото). Ці показники означають, що у вказаному приладі один кіловат * год «виходить» з 3 200 імпульсів, які відображаються світлодіодом «А» (відзначений червоною стрілкою). Механічні коліщатка лічильника підраховують електронні імпульси.

У лічильнику, який рахує електроенергію неправильно, один кіловат * год «нагоряє" не за 3200, (норма) а за 1600 (у два рази менше) імпульсів – так що виходить, що годинна норма «з'їдається» за півгодини – показники зростають в два рази.

Будь-який бажаючий може перевірити свій прилад обліку електричної енергії: для цього потрібно подивитися на найправіший «сегмент» приладу – він рахує не кіловати, а соті частки кіловата і поділений на 100 часток (0,01 kW, на фото показаний червоною напіврамками).

Після кожного 1 / 100kW чути клацання і колесо лічильника, що відповідає за соті частки кіловата, прокручується на одну частку.

Лічильник «з пасткою» буде відміряти спожиту електроенергію швидше – кожні 16 імпульсів.

Для того, щоб не попастися на гачок, потрібно перевіряти відповідність зазначеної виробником кількості імпульсів на один кіловат * год з фактичною кількістю таких імпульсів. В ідеалі за А / 100 імпульсів повинно «набігати» 0,01kW.


                         



Коментарі