Економіка України
Подобається

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про е-декларування

23/03/2017
Верховна Рада ухвалила зміни до закону про е-декларування

Парламентарі звільнили більшість військових від подачі е-декларацій, але зобов'язали подавати їх антикорупціонерів.


У четвер, 23 березня, Верховна Рада України звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов'язку подавати е-декларації.

Відповідний закон (№6172) про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб підтримали 268 народних депутатів. 

Проте, парламентарі зобов'язали подавати дані звітності ряд інших категорій осіб. Зокрема, Верховна Рада зобов'язала подавати дані про майно і доходи фізичні особи, які отримують кошти і / або майно на антикорупційну діяльність, зокрема, керівники відповідних громадських організацій, членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

 

290b69f4dc135533dca30a4ebecad5b1

 

Дивіться такожБлокада Донбасу: Порошенко доручив Мінфіну підрахувати збитки

Віце-спікер українського парламенту у четвер, 23 березня, зазначила, що цим законом також звільнили від електронного декларування депутатів місцевих рад. 

"Під прикриттям звільнення від електронного декларування військовослужбовців від декларування звільнили депутатів місцевих рад, натомість зобов'язали подавати електронні декларації представників громадських організацій, у тому числі представників громадської ради доброчесності", – написала Оксана Сироїод  соціальній мережі у Facebook.

Також, 23 березня Верховна Рада врегулювала закон про оплату комунальних послуг для переселенців. Законом визначається, що адресою фактичного проживання переселенців може бути адреса відповідного місця компактного поселення внутрішньо переміщених осіб.


                         



Коментарі