Економіка України
Подобається

Мін’юст оскаржить рішення суду щодо соцвиплат на окупованих територіях

03/04/2015
Мін’юст оскаржить рішення суду щодо соцвиплат на окупованих територіях

thumb-big-420x305-ad1b

 Рішення апеляційного суду, який визнав недійсним рішення Кабміну про відмову здійснення соцвиплат у Донецькій і Луганській областях на неконтрольованій українською владою територіях Донбасу, буде оскаржено в суді.

Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає УНН, повідомляє Корупція.маркет

"Звичайно, ми будемо його оскаржувати. У мене просто питання до суддів апеляційного суду, які винесли таке рішення. Їх, напевно, просто треба відправити з інкасаторами на непідконтрольні Україні території, аби вони туди відвезли гроші. Як би тоді вони ухвалювали це рішення", – сказав П.Петренко.

Він наголосив, що питання полягає не в тому, що українська влада не хоче здійснювати на цих територіях соцвиплати. За його словами, ці кошти наразі акумулюються для того, аби допомогти громадянам, які переїжджають з територій, що підконтрольні терористам.

Нагадаємо, апеляційний суд зобов'язав уряд відновити виплати пенсій жителям Донбасу.

Як повідомлялося уряд схвалив тимчасовий порядок фінансування бюджетних організацій, здійснення соціальних виплат населення і надання фінансової допомоги окремим підприємствам і організаціям у Донецькій і Луганській областях.

Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що у Пенсійному фонді зарезервовані всі необхідні кошти для виплат пенсій мешканцям Донбасу. За його словами, в ПФУ зарезервовані необхідні кошти для виплат пенсій мешканцям Донбасу і вони не витрачаються на інші цілі.

Крім того, перший заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук повідомив, що українська влада розпочне виплату пенсій на окупованих територіях Донбасу після встановлення миру та безпеки у регіоні.

В.Ковальчук, зокрема, наголосив, що відновлення фінансування пенсій можливе лише після відновлення роботи банків на тимчасово окупованих територіях.


                         



Коментарі