Військові
Подобається

Терміново! ЗСУ прорвали Бахмут! Пригожин в паніці!

26/05/2023
Терміново! ЗСУ прорвали Бахмут! Пригожин в паніці!

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

ЗСУ просуваються на північному та південному флангах Бахмута — Нацгвардія

Активні бої тривають на флангах Бахмута, а також на Лиманському та Сіверському напрямках.

Українські захисники мають успіхи на північному та південному флангах Бахмута.

Про це повідомив представник Нацгвардії полковник Микола Уршалович під час брифінгу 25 травня.

За його словами, нацгвардійці на Бахмутському напрямку продовжують вести повітряну та радіоелектронну розвідку, щоб виявляти райони скупчення ворожої живої сили та техніки. Також захисники знищують радіолокаційні станції та засоби радіоелектронної боротьби окупантів.

Таким чином нацгвардійці допомагають іншим підрозділам Сил оборони, які продовжують просуватися на північному та південному флангах Бахмута.

Уршалович також зазначив, що нацгвардійці на Лиманському напрямку утримували передній край оборони в районі Серебрянського лісництва.

На Сіверському напрямку бійці Нацгвардії проводили штурми позицій росіян на підступах до східної околиці Білогорівки.

Нагадаємо, 25 травня російський олігарх, ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин заявив, що його ПВК почало вихід із Бахмута Донецької області. Мовляв, "Вагнер" передає свої позиції регулярній армії РФ

Російським окупантам не вдалося повністю зайняти Бахмут Донецької області.

Про це розповів Апостроф TV військовослужбовець 5-го окремого штурмового полку ЗСУ, політичний і громадський діяч Юрій Сиротюк.

Зараз ситуація у Бахмуті – зупинилися активні атаки ворога, він не дійшов до кінця міста, не зайняв увесь Бахмут", – зазначив він.

За словами військового, з одного боку – зараз погода не дозволяє вести піхотні атаки, з іншого боку – ПВК "Вагнер" вичерпав свій ресурс для наступу.

"Вони дуже хочуть піти з міста, бо залишатися там небезпечно. Останніми днями ворог використовує артилерію (у безлімітній кількості), авіацію, касетні та фосфорні боєприпаси, міномети. Намагаються створити загороджувальний вогонь, щоб уникнути наших атак та контратак", – пояснив він.

За останній тиждень українські військові суттєво просунулися на флангах, зміцнилися на панівних висотах навколо Бахмута. Це загрожує російському контингенту, який перебуває у руїнах міста, яке у ЗСУ – як на долоні.

"Росіяни перебувають під нашим вогневим контролем. Це одна із причин – чому відходять вагнерівці. Вони розуміють, що місто утримати неможливо. Навіть містом вільно переміщатися не можуть – по кожній цілі, що рухається, завдаються удари ЗСУ", – додав Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що у ЗСУ поставили крапку у спекуляціях навколо "здавання" Бахмута.

За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на Бахмутському напрямку наші військові продовжують тиснути противника на флангах, щоб узяти місто в тактичне оточення. Російські війська намагаються відновити втрачені позиції і почали активно застосовувати артилерію.

Крім того, ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що виводить свої війська з Бахмута. За словами Маляр, регулярна армія РФ замінила "вагнерівців" в околицях Бахмута, проте в самому місті залишаються бойовики.

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин може вдатися до демонстративного виведення певної кількості своїх найманців із Бахмута. Але про повний вихід навряд чи йдеться, оскільки армії РФ немає ким проводити "заміну".

Про це розповів військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Я дуже скептично ставлюся до цих заяв. Оскільки зараз ПВК "Вагнера" саме в Бахмуті – це приблизно 4000 особового складу", – каже Коваленко.

Експерт пояснює, що йдеться про досить велику кількість особового складу, і якщо вони будуть виходити, то їх потрібно замінювати відповідною кількістю регулярних військ.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі