Економіка України
Подобається

“Вдарить по кишені українців”: Декілька важливих нововведень лютого, про які потрібно знати

07/02/2019
“Вдарить по кишені українців”: Декілька важливих нововведень лютого, про які потрібно знати

В останній місяць зими на українців чекає декілька важливих нововведень, які значно вплинуть на добробут українців.

Сьомого лютого набуває чинності новий закон «Про валюту і валютні операції», прийнятий 2018 року.

Він істотно спростить життя пересічним українцям і компаніям, скасувавши валютний контроль для більш ніж 40% операцій. З'явиться можливість міняти валюту в банківських додатках і банкоматах. Зникає також валютний контроль для операцій з купівлі на переведення валюти на суму до 150 000 грн, а реєструвати в НБУ залучені з-за кордону кредити – більше не потрібно.

Українці отримають нові платіжки за електроенергію. 

Хоча тариф і залишиться незмінним на цей раз, але в квитанціях буде два рядки. Перша частина грошей буде направлятися до постачальника електроенергії, а друга – оператору системи розподілу.

Також з 22 лютого не можна буде оформити за пільговим тарифом автомобілі з іноземною реєстрацією, після цього доведеться платити акциз повністю.

У лютому значно зростуть зарплати українських військових. Ініціатива щодо збільшення виплат солдатам відображена в Бюджеті-2019. Цього року оклади військовослужбовців збільшаться на 30%, і мінімальна зарплата складе 10 000 гривень в місяць.

Крім того, в лютому більшість провайдерів підвищать тарифи на інтернет, як мінімум на 15-20%. «Київстар» попередив абонентів про подорожчання з 120 до 155 грн з 1 лютого. 

Нагадаємо, що з нового року в Україні подорожчав мобільний зв'язок. Мобільні оператори скасували ряд дешевих тарифів і перевели своїх абонентів на більш дорогі пакети послуг. Серед причин подорожчання називають підвищення вартості оренди для інтернет-провайдерів і необхідність оновлення обладнання.


                         



Коментарі