Економіка України
Подобається

Нові класи і нові ціни на проїзд: з 1 вересня «Укрзалізниця» планує розділити поїзди на три класи

19/08/2018
Нові класи і нові ціни на проїзд: з 1 вересня «Укрзалізниця» планує розділити поїзди на три класи

«Укрзалізниця» планує до кінця літа розділити поїзди на три класи: комфорт, стандарт і економ. Про це розповів керівник департаменту пасажирських перевезень Олександр Красноштан.

Як стало відомо, клас буде залежати від терміну експлуатації вагонів. До класу комфорт віднесуть вагони, які експлуатуються не більше ніж 10 років і які пройшли капітальний ремонт. В цьому класі будуть пропонувати тільки купе і СВ.

До категорії стандарт будуть віднесені вагони, термін експлуатації яких складе до 15 років. Плацкартні вагони віднесуть до категорії економ.

Вартість квитка на поїздки економ-класом буде і далі регулювати держава, а ціни на потяги класу комфорт і стандарт – «Укрзалізниця».

– Послуга економ-класу передбачає, що це буде рухомий склад зі старих вагонів, без кондиціонерів і вакуумних туалетів. На одному напрямку у пасажирів не буде вибору, тому що мережа не така вже й велика, щоб ставити на ньому поїзда і економ-класу, і преміального сегмента, – зазначив екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.


                         



Коментарі