Головні Новини
Подобається

Стало відомо коли і на скільки підвищать зарплату вчителям

15/08/2018
Стало відомо коли і на скільки підвищать зарплату вчителям

Згідно з постановою Кабміну  з 1 січня 2018 року підвищено посадові оклади педагогічних працівників, оплата яких здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам підвищуються на 10%. Підвищення оплати праці інших категорій педагогічних працівників в планах з 1 вересня 2018 року.

Постановою КМУ надбавка за престижність праці педагогічним працівникам встановлюється в граничному розмірі 30% посадового окладу, але не менше 5% педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загально середньої, професійної, вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Право на встановлення надбавки в розмірі до 30% з 1 січня 2018 року мають право керівники установ загальної середньої освіти, їх заступники, вчителі та викладачі закладів професійної та вищої освіти, які викладають предмети згідно з відповідними Державними стандартами загальної середньої освіти.

Як повідомлялося раніше, українцям обіцяють знову підвищити пенсії. Як заявили в Міністерстві соціальної політики, пенсії в 2019 році повинні збільшитися на 10-15%. Розраховувати на підвищення можуть 3 мільйони українців. Перш за все – пенсіонери, які мають великий трудовий стаж, але отримували невелику зарплату. Йдеться про колишніх бюджетників і колгоспників.


                         



Коментарі