Головні Новини
Подобається

Золото різко втратило ціну на біржі: що це значить і що треба знати

13/08/2018
Золото різко втратило ціну на біржі: що це значить і що треба знати

Вперше більш ніж за два роки, золото на Лондонській біржі металів опустилося в ціні нижче психологічної позначки

Котирування ф'ючерсів на золото знижуються у ході торгів у понеділок, 13 серпня – так, на Лондонській біржі металів (LME) контракт опускався до менш 1200 доларів за тройську унцію вперше за 17 місяців. Падіння цін на золото на LME досягало 0,9% – до 1199,58 доларів.

Крім того, грудневі контракти на нью-йоркській біржі Comex подешевшали на 1,2% – до 1204,2 доларів за унцію. З початку року такий контракт подешевшав на 9,4%.

На тлі цього падіння ціни на золото платину і паладій 13 серпня також дешевшають – більш ніж на 1%. Свого часу ми писали про те, що світовий попит на золото в 2017 році значно знизився, а ринок платини недавно опинився під ударом через торговельний конфлікт Євросоюзу і США.

Тим часом, аналітики прогнозують, що вартість золота може відновитися до 1300 доларів за тройську унцію до грудня 2018 року. 

Головним негативним фактором для цін на золото експерти називають зміцнення долара США. На думку аналітиків, цей фактор переважив позитивний для золота вплив підвищеного останнім часом попиту на захисні активи на тлі геополітичних ризиків.


                         



Коментарі