Економіка світу
Подобається

Київ в числі трьох найдешевших мегаполісів світу

30/05/2018
Київ в числі трьох найдешевших мегаполісів світу

Всього в цьому році порівнювалися 77 міст

Київ зайняв 75-у позицію з 77 найбільших міст світу за вартістю проживання. Про це свідчать дані інвестиційного банку UBS. Для аналізу цін компанія створила стандартизований кошик з 128 товарів і послуг, яка повторює витрати і споживання середньостатистичної європейської сім'ї з трьох осіб. Так як споживчі звички і уподобання сильно відрізняються від країни до країни, якщо продукти не були доступні в деяких містах або відхилялися занадто сильно від заданих параметрів, іноді використовувалися місцеві репрезентативні замінники.

Популярне: Стало відомо, що станеться з грошима українців на Webmoney

За еталон була прийнята вартість проживання в Нью-Йорку, яка має індекс 100. Індекс інших країн обчислювався щодо нью-йоркського.

Всього до рейтингу увійшли 77 міст. Нью-Йорк опинився на п'ятому місці. Вище його за вартістю розташувалися Копенгаген, Осло, Женева і найдорожчий – Цюріх. Також в десятку найбільш дорогих міст увійшли Токіо, Мілан, Лондон, Чикаго і Гельсінкі.

Російські Москва і Санкт-Петербург зайняли 54 і 51-е місця відповідно.

Столиця України обійшла за дорожнечею тільки нігерійський місто Лагос і єгипетський Каїр, опинившись на 75-му рядку.

Відзначимо, що UBS публікує свої рейтинги міст кожні три роки з 1971 року. Нинішнє дослідження проводилася банком період з січня по квітень 2018 року.

 Київ зайняв перше місце серед європейських мегаполісів за кількістю зелених насаджень. Індекс «озеленення» української столиці склав 0,389.
 


                         



Коментарі