Економіка України
Подобається

Україні вистачить газу і на себе, і на експорт

13/01/2018
Україні вистачить газу і на себе, і на експорт

Україна, незважаючи на те, що витрачає більше 5% загального ВВП на оборону, повинна зосередитися на енергетичної безпеки та незалежності. Про це заявив в інтерв'ю грузинському Forbes прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Гройсман зазначив, що уряд почав великомасштабні інфраструктурні проекти, щоб вирішити питання енергонезалежності країни, яка довго сиділа на "газовій голці" Росії.

"Ця історія з серії" десятиліття втрачених можливостей ". Всі говорили, наскільки дорогий або дешевий газ Україна купувала у Росії. … Насправді головне питання не в тому, яку ціну ми платити за газ, а коли припинити закуповувати газ у Росії . Адже українських газових запасів достатньо для постачання всієї країни природним газом і навіть експорту за кордон. Так, це зовсім інша модель економічної і енергетичної незалежності. Ось як ми повинні підійти до цієї проблеми", – зазначив Гройсман.

Популярне: "Порадили відмовитися від субсидії, якщо…": В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги


Нагадаємо, Україна не купує російський газ з листопада 2015 року. У той же час, газовий контракт з РФ діє до 2019 року, і, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, договір залишається дійсним до закінчення зазначеного терміну. У той же час, суд вніс серйозні поправки до контракту.


                         



Коментарі