Економіка України
Подобається

Уряд підрахував, скільки можна зекономити завдяки лічильникам тепла

30/09/2017
Уряд підрахував, скільки можна зекономити завдяки лічильникам тепла

 

Прибудинкові лічильники тепла встановлюватимуть коштом теплопостачальної компанії.

При цьому споживачі, які платитимуть за тепло по лічильниках, зможуть економити від 150 до 180 грн щомісяця під час опалювального сезону.

Про це віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив в інтерв’ю одному з телеканалів, повідомили в прес-службі віце-прем’єра.

За його словами, в подальшому кошти постачальної компанії повернуться протягом п’яти років через тариф, в який вони будуть закладені. Витрати на кожну квартиру за встановлений лічильник складуть до 18 грн на місяць.

“Це важливо як з точки зору зростання економіки, так і суспільного розвитку. Українці починають рахувати, скільки тепла вони витрачають і як його заощадити”, – зазначив Зубко.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Він наголосив на важливості прийняття закону про ЖКГ, який визначає права і відповідальність споживача і компанії, що надає послуги.

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада України прийняла закон про комерційний облік комунальних послуг, яким передбачається обов’язкове встановлення будинкових приладів обліку (лічильників) споживання теплової енергії, гарячої та холодної води в нежитлових (до 1 жовтня 2017 року) і житлових (до 1 жовтня 2018 року) будівлях.

Основна мета закону – це перехід на 100% облік споживання теплової енергії, гарячої та холодної води за допомогою лічильників, що унеможливить перекладання на населення наднормативних втрат монополістів.


                         



Коментарі