Економіка України
Подобається

Ціни на ліки різко підскочать

18/08/2017
Ціни на ліки різко підскочать

В Україні очікується подорожчання медикаментів

“Ліки подорожчають ще мінімум на рівень інфляції – на 12%. В першу чергу це торкнеться закордонних препаратів, але і в українських близько 70% імпортної складової”, – сказав президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

Крім того, причинами очікуваного подорожчання ліків є зростання цін на енергоресурси, збільшення мінімальної зарплати і девальвація гривні, яку очікують восени.

Експерти вже б’ють на сполох, тому що вважають, що після подорожчання багато хто зовсім відмовиться від лікування. За словами експертів, вже зараз приблизно 30% хворих намагаються обійтися без ліків.

“В результаті дорогі препарати (наприклад, для хіміотерапії) просто не будуть завозитися”, – резюмував Сердюк.

Рапніше ми писали про схему, через яку українцям доводиться купувати ліки втридорого.

Нагадаємо, в Україні почалася реєстрація українських лікарень в електронній системі охорони здоров’я Популярное: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Перехід на електронну систему обслуговування пацієнтів проходить в рамках медичної реформи в Україні. У системі eHealth вже зареєструвалися 26 медустанов в 15 населених пунктах України.

Як уже повідомляла Politeka, з’явилися нові подробиці про зміни, які торкнуться української медичної сфери після медреформи.


                         



Коментарі