Без категорії
Подобається

Від початкового до високоспеціалізованого: у Повітряних силах розповіли про етапи навчання пілотів на F-16

18/04/2024
Від початкового до високоспеціалізованого: у Повітряних силах розповіли про етапи навчання пілотів на F-16

Привіт, друзі! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтеся. Ми починаємо.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що навчання пілотів, які проходять підготовку у Данії та США, вже йде до завершення. Робота безпосередньо на F-16 відбувається на завершальному, третьому етапі.

У процесі підготовки пілотів до керування винищувачами F-16 є кілька етапів. Перший з них пройшов у Великій Британії, як повідомив речник Повітряних сил Збройних Сил України, Ілля Євлаш.

"Там наші молоді пілоти, курсанти, які надалі керуватимуть серйозними винищувачами F-16, проходять наземну підготовку, вивчають теорію. Зокрема, вони вивчають англійську мову, тому що це мова віддачі команд, ведення переговорів. Ти можеш запам'ятати, де яка кнопка, коли який тумблер потрібно увімкнути, але команди і переговори ти не зможеш вести, якщо ти не знаєш мови", – каже він.

Після навчання у Британії льотчики переходять до наступного етапу: підготовки на легкомоторних літаках у Франції.

"Це ще одна країна, яка бере участь у коаліції, допомагає готувати наш льотний склад, тому що потрібно ставити молодих льотчиків на крило. Їм потрібна необхідна кількість годин нальоту, вони ознайомлюються там із системою управління, яка наближена до F-16", – повідомив Євлаш.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто зазначити, що речник підкреслив, що наразі немає українських літаків, які би нагадували ці багатоцільові винищувачі.

"Коли вони вже більш-менш освоять легкомоторний літак, вони переходять на третій етап, який ми називаємо завершальним. Це робота безпосередньо на F-16, приблизно з тими завданнями, які можуть у них виникати на території України. Це, зокрема, робота по малопомітних цілях – крилаті, керовані ракети, "Шахеди", – каже Ілля Євлаш.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі