Без категорії
Подобається

Шокуюча заява від Пекіна: Як вони планують обмежити можливості Кремля?

17/04/2024
Шокуюча заява від Пекіна: Як вони планують обмежити можливості Кремля?

Привіт! Це Корупція Ексклюзив, Ставте лайк,  коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Китай почав активніше демонструвати зацікавленість у врегулюванні воєнного конфлікту в Україні. Президент Сі Цзіньпін заявив про необхідність проведення мирної конференції в Швейцарії з участю Росії та України, що свідчить про збільшення інтересу Китаю до подій у регіоні.

У своїй розмові з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президент Китаю Сі Цзіньпін відзначив, що наразі найважливіше для Європи – утриматися від збільшення напруги та не надавати військову підтримку Україні. Керівник Центру громадської аналітики «Вежа» Валерій Клочок висловив припущення, що така позиція Сі Цзіньпіна може бути спрямована на заклик до США та Європи згуртуватися разом з Китаєм у сприянні припиненню війни.

"Цей складний геополітичний "пасьянс" вказує на те, що Китай почав публічно демонструвати готовність контролювати багато процесів у світі. Він може це робити саме через свою економічну співпрацю з різними країнами, зокрема з Іраном та Росією", – пояснив керівник Центру громадської аналітики "Вежа".

Варто зазначити, що Вашингтон виражає стурбованість через зростаючий рівень співпраці між Китаєм та Росією. Таке занепокоєння виникає з багатьох причин, включаючи потенційні наслідки для геополітичної стабільності.

«Саме тому глава Китаю, ймовірно, демонструє, що готовий обмежити можливості Росії у веденні бойових дій», – наголосив керівник Центру громадської аналітики «Вежа», Валерій Клочок.

До слова, Сі Цзіньпін протягом кількох місяців не робив подібних заяв. Вони пролунали після зустрічі з канцлером Німеччини напередодні візиту глави Китаю до Франції. До того ж, Париж запросив Москву на міжнародну церемонію з нагоди 80-річчя висадки союз союзників у Нормандії.

«Все це все вказує на те, що зараз тривають дуже серйозні діалоги на найвищому рівні, зокрема щодо припинення війни», – зазначив Клочок.

Ця активізація Китаю в значній мірі пов'язана з його економічним відновленням у першому кварталі 2024 року та демонстрацією економічного зростання на рівні понад 5% у річному вимірі. Пекін почав активно закуповувати нафту, що спричинило зростання її ціни.

Крім того, Китай проявляє ініціативу у готовності врегулювати воєнний конфлікт на Близькому Сході та вплинути на Іран. Міністр закордонних справ Ван І провів розмову зі своїм іранським колегою та наголосив, що наразі Іран «не прагне ескалації».

«Цей складний геополітичний пасьянс вказує на те, що Китай почав публічно демонструвати готовність контролювати багато процесів у світі. Він може це робити саме через свою економічну співпрацю із різними країнами, зокрема з Іраном та Росією», – пояснив керівник Центру громадської аналітики «Вежа».

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто зазначити, що Сі Цзіньпін також відзначив важливість підтримки промислових логістичних ланцюжків та зв'язків для забезпечення стабільності та будівництва майбутнього для Китаю. У контексті китайської риторики це означає готовність співпрацювати з Європою, відокремлено від взаємодії зі Сполученими Штатами. Адже головною метою Пекіна наразі є розрив зв'язків Європи із Сполученими Штатами Америки.

Також, у західній пресі набуває популярності наратив, що Китай має велику потенційну здатність вплинути на воєнний конфлікт між Росією та Україною. Однак, для досягнення цього необхідні відповідні кроки, які потрібно здійснити також з боку Європи.

«Через те, що США втратили на даному етапі можливість врегулювати потужні процеси, Китай демонструє свій вплив на Іран. Також Сі Цзіньпін здійснить візити до Франції, Угорщини. Це вказує на те, що зараз дещо змінюється геополітична ситуація і роль Китаю стає дуже значною», – наголосив Валерій Клочок.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш Телеграм канал та сторінки фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі