Без категорії
Подобається

Напружена ситуація: воїн розповів як Сирський приїхав у напівоточений штаб у Соледарі

17/04/2024
Напружена ситуація: воїн розповів як Сирський приїхав у напівоточений штаб у Соледарі

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Нинішній головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, будучи на посаді командира Сухопутних військ, особисто разом з іншими генералами відвідав напівоточений стабілізаційний пункт воїнів у місті Соледар, що на сході. Під час візиту відбувся штурм міста з різних напрямків.

«Ворог знову здійснив відчайдушну спробу штурму міста Соледар з різних напрямків та кинув у бій найбільш професійні загони вагнерівців. Разом з тим, завдяки мужності наших захисників, умілому та грамотному застосуванню вогневого ураження, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив, попри пропагандистські ворожі заяви про нібито захоплений Соледар», – сказав  генерал-полковник Олександр Сирський.

Про випадок з Сирським у стабілізаційному пункті розповів командир взводу 14-го окремого полку, 3-го батальйону "Нахтігаль" Василь Галамай, відомий як "Джміль".

До слова, у Соледарі батальйон перебував у вкрай складній та напруженій ситуації, за словами "Джмеля". Натиск на оборону збільшували "вагнерівці", і це створювало серйозну загрозу. Всього п'ятеро військових утримували сектор, а згодом двох з них поранили. На щастя, бійцям вдалося евакуювати поранених до стабілізаційного пункту.

"Кільце затягується, ми вже в такому наполовину оточенні були. Але команди кидати позиції не було. Дійшло до того, що ми були в оточенні, на місці, й противник єдину дорогу взяв під вогневий контроль, все по асфальту, ніхто нікуди не їздить вже, абсолютно. І коли ситуація вже така з напівкільцем доволі критична, комбриг доповідає постійно десь вище, приїжджають Сирський ще з якимись генералами", – розповідає командир "Джміль".

Військовий уточнив, що Олександр Сирський прибув у напівоточений штаб перед соляними шахтами. У той час військовий, у якого є досвід бойового медика, допомагав хірургу Дарині.

"Ми працюємо, поранені кричать… І тут в один момент – все, забрали пораненого на евакуацію. І ми так: гоп, ага, і швидко треба ті калюжі крові стирати. Тому що це все просто ногами розносилось. І ми так: гоп-гоп, всі шмати, підтираємо кров, дивлюся – в калюжі стою, відходжу, рукавички, сам весь у крові, і так: фух, – чую, когось штовхнув. І перепрошую, і так обертаюся, а там Сирський з телефоном: "Це я перепрошую, працюйте". Типу, все о’кей. І далі, я так розумію, що він доповідав вищому. І от така ситуація, стикнувся, скажімо так, з головнокомандувачем, у прямому й переносному сенсі слова", – розповів військовий.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Варто зазначити, що ​​у суботу, 13 квітня, головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що обстановка на Східному фронті за останні кілька днів помітно погіршилася.

У повідомленні Сирського у Telegram вказано, що таке погіршення повʼязано передусім із значною активізацією наступальних дій противника після проведення в Росії так званих президентських виборів.

За його словами, противник продовжує активно наступати на позиції Сил оборони на Лиманському та Бахмутському напрямках штурмовими групами з підтримкою бронетехніки. На напрямку Покровського намагається прорвати оборону, використовуючи десятки танків та БМП.

Сирський відзначив, що такому наступу сприяє тепла суха погода, яка забезпечила доступність більшої частини відкритих ділянок місцевості для танків. Незважаючи на значні втрати, противник і надалі посилює свої зусилля, використовуючи нові підрозділи на бронетехніці, що час від часу призводить до тактичних успіхів.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі