Без категорії
Подобається

Лукашенко починає війну: кому загрожує напад Білорусі? Війна Білорусі проти України?

27/03/2024
Лукашенко починає війну: кому загрожує напад Білорусі? Війна Білорусі проти України?

Привіт! Це Корупція Ексклюзив, Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. ми починаємо

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив з військовими можливий напад на Сувальський коридор, що з'єднує Литву з Польщею. Такий план дійсно існує у Росії та Білорусі.

Про це розповів білоруський опозиціонер та заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павло Латушко. Під час цього розмови з військовими Лукашенко сидів з собачкою на руках, що виглядало як справжня трагікомедія.

Як підкреслив Латушко, Лукашенко робить такі заяви в інтересах Кремля. Там хочуть створити загрозу дестабілізації ситуації на кордоні країн-членів ЄС та НАТО. Це змусить їх витрачати більше ресурсів на власну безпеку та знизить допомогу для України.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

Паралельно Лукашенко намагається себе захистити. Він боїться брати безпосередню участь у війні проти України.

"Одночасно Лукашенко прогинає свою лінію. Він провокує більше розміщення військ НАТО на кордоні з Білоруссю, щоб потім "продати" Путіну тезис типу: "Дивіться, нас загрожують. Можлива агресія на територію Білорусі". Хоча всі чудово розуміють, що нікому не потрібна білоруська земля. Але він намагається продати це Путіну, щоб пояснити, чому він не може відправити власні збройні сили для участі в наземній операції в Україні." – сказав Латушко.

Однак, якщо йдеться про Сувальський коридор, то у Росії дійсно є план щодо можливої дестабілізації та просування в напрямку Калінінграда. Але чи вирішаться вони це робити – це питання.

"Це логічно, оскільки військові завжди розглядають різні варіанти. Але в той же час це нелогічно, оскільки це буде ще одна агресія та порушення міжнародного права. Але плани такі, звісно, прописані і вже лежать в Кремлі." – відзначив Латушко.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях


                         



Коментарі