Без категорії
Подобається

Знову розкрадають держ. бюджет! Журналісти піймали злодія! Чи посадять чиновника?

26/03/2024
Знову розкрадають держ. бюджет! Журналісти піймали злодія! Чи посадять чиновника?

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро розпочали кримінальне провадження стосовно голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації". Про це повідомляє пресслужба САП. Журналісти вперше виявили, що сім'я чиновника у період 2020-2023 років придбала нерухомість та автомобілі загальною ринковою вартістю понад 70 мільйонів гривень.

Правоохоронці порушили кримінальну справу 22 березня – на наступний день після виходу матеріалу українського журналістського розслідування.

У ньому йшлося про велике маєток і два земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці, два кросовера, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та чотири апартаменти з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків і бабусю дружини Кириленка.

При цьому ні в одного з родичів чиновника немає бізнесу, а офіційних доходів сім'ї не вистачило б, щоб придбати все це майно.

У відповіді прокуратури на запит журналістів зазначається, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро України внесли інформацію про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 березня 2024 року. Ці правопорушення відповідають статтям 366-2 (декларування недостовірної інформації) та 368-5 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

Досудове розслідування проводять детективи Національного антикорупційного бюро України.

Якщо провина керівника АМКУ за статтею про недостовірне декларування буде доведена, його чекає як мінімум штраф, а як максимум – позбавлення волі строком до двох років, з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Покарання за незаконне збагачення передбачає позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років.


                         



Коментарі