Без категорії
Подобається

УВАГА! Росія змінює тактику! Перебої з постачанням електроенергії? “ДНІПРО ГЕС”- загорози

26/03/2024
УВАГА! Росія змінює тактику! Перебої з постачанням електроенергії? “ДНІПРО ГЕС”- загорози

Привіт, друзі! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтеся. Ми починаємо

Під час атак на енергетичну інфраструктуру України у 2024 році Росія використовує іншу тактику. Вона відрізняється від попередньої, що призвела до блекаутів у 2022 році. Про це повідомила незалежна експертка з ядерної енергетики Ольга Кошарна. Експерт вказала на два помітні фактори зміни тактики РФ у її атаках на українську енергетику. Зокрема, тепер на одну ціль противник направляє кілька ракет.

"Наприклад, до ДніпроГЕС потрапило вісім ракет. І навіть якщо у нас є захищена трансформаторна підстанція, то коли 5-10 "Шахедів" летять на одну ціль, захисні споруди не витримують", – зазначила Кошарна.

Обидві дніпровські станції наразі не працюють. У даний час станція здійснює всі заходи, щоб підняти затвори та здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра. Остаточну оцінку надасть Укргідроенерго через деякий час.

Крім того, додала вона, окупанти мали на меті руйнувати синхронізацію української енергосистеми з Євросоюзом. Тому під атаку потрапив західний регіон держави.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

За словами генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, колишнього заступника начальника Генштабу ЗСУ, російські удари мали на меті не лише завдати шкоди економіці, але й підвищити морально-психологічний тиск на українців. Романенко вказує, що об'єкти інфраструктури були обрані для ударів заздалегідь, ймовірно, як продовження системних дій по знищенню енергетичної інфраструктури, розпочатих восени 2022 року.

Михайло Гончар, експерт з енергетики та президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", підкреслює, що сенс для Росії в нищенні енергетичної інфраструктури залишається, навіть якщо пік споживання вже минув.  Хоча експерт вважає, що якби подібні удари сталися взимку, наслідки були б більш серйозними.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі