Політика
Подобається

Путін на межі катастрофи: Москва під загрозою атаки з неба, а Бєлгородщина та Донбас вже втрачені? Шокуючі прогнози від Андрія Піонтковського!

04/06/2023
Путін на межі катастрофи: Москва під загрозою атаки з неба, а Бєлгородщина та Донбас вже втрачені? Шокуючі прогнози від Андрія Піонтковського!

Кремль зіткнеться з проблемою захисту навіть Москви – засобів ППО не вистачає для захисту неба країни-агресора, вважає політолог Андрій Піонтковський.

Операція добровольців Росії в Бєлгородській області поставила директора Кремля Володимира Путіна перед вибором – або посилити позиції на своїй території, або в окупованих районах України. Поки Путін вибирає, він втратить і Бєлгородщину, і Донбас. Російським владам буде складно захистити навіть Москву, оскільки не вистачає ППО. Про це заявив російський публіцист, політолог Андрій Піонтковський.

У ефірі 24 каналу він прокоментував повідомлення розвідки Великої Британії, в якому сказали, що Путін після операцій РДК і Легіону Свобода Росії на Бєлгородщині, став перед вибором – зміцнювати оборону своїх територій або окупованих в Україні.

На думку Піонтковського, поки Путін буде вибирати, він втратить і Бєлгородську область, і Донбас.

Окрім того, експерт зосередив увагу на повітряному аспекті ведення війни – безпілотники змінили бойові дії, їх важко виявити. Особливо це актуальна проблема для Росії з її величезною територією.

"Мені здається, останні зброски безпілотників, зокрема на Москву, були пробними акціями, там і не було достатньо вибухівки", -зазначив політолог і додав, що для серйозного захисту Москви, можливо, потрібно 50 ЗРК «Панцир», тоді як у Росії їх дуже мало, і проблему, по суті, вирішити неможливо.

"Одна з найважливіших підготовчих операцій перед масштабним наступом – розтягнути російську лінію оборони і поставити завдання, яке неможливо вирішити: як захищати 1000-кілометрову кордон Росії з Україною і в цілому всю територію країни від атак безпілотників. Я не знаю відповіді, нехай Путін відповідає", – підкреслив Андрій Піонтковський.

Російський добровольчий корпус 1 червня оголосив про початок другої фази воєнної операції в Бєлгородській області. Бійці розповіли, що ведуть бої в напрямку Шебекіно. Пропагандисти заявляли про "танкову" атаку на шебекінський МАПП.

Пізніше в РДК і Легіоні Свобода Росії повідомили про удари по окупантам РФ в Бєлгородській області. Перші нанесли удари з РСЗО Град по МВД в Шебекіно, а другі знищили ворожу військову техніку.

Також в Легіоні Свобода Росії сказали, що добровольці ведуть бої в передмісті Шебекіно – Новій Таволжанці і Титовці.


                         



Коментарі