Шокуюча заява Зеленського: повна готовність до контрнаступу! Анонс перших кроків – до перемоги!

03/06/2023
Шокуюча заява Зеленського: повна готовність до контрнаступу! Анонс перших кроків – до перемоги!

У свіжому інтерв'ю The Wall Street Journal, президент України Володимир Зеленський оголосив про готовність Збройних сил країни розпочати контрнаступ. Український лідер наголосив на рішучості своєї країни захищати свою територіальну цілісність та заявив, що Україна має право використати всі можливі засоби для відстоювання своїх інтересів. Зеленський також висловив сподівання на підтримку міжнародного співтовариства у зусиллях зупинити російську агресію та відновити мир на сході України.

У своїй заяві, президент України підкреслив, що хоча українська армія не отримала всю необхідну техніку та озброєння для контрнаступу, вона готова розпочати цю операцію негайно. Зеленський висловив обурення тим, що затримки у постачанні необхідного спорядження коштують життя українських солдат та надто дорого обходяться українським родинам. Він підкреслив, що Україна не може більше чекати, і незважаючи на обмеження, вона готова розпочати контрнаступ і вірить у його успіх. Президент визнав, що тривалість операції може варіюватися, але наголосив на рішучості завершити війну якомога швидше.

 

Згідно зі звітом The Washington Post, опублікованим 3 червня, українські військові проводять роботу з розмінування перед початком контрнаступу. За даними військових джерел, сапери вже кілька тижнів займаються цією важливою роботою. З боку штурмових бригад також заявлено, що вони готові до активних дій. Це свідчить про підготовку Збройних сил України до контрнаступу та визначає наявність планів щодо відновлення контролю над територіями, що зараз знаходяться під окупацією.

Упродовж останніх тижнів Україна активно готується до контрнаступу, продовжуючи накопичувати зброю та створюючи нові бригади. За повідомленнями Міністерства оборони України, підготовка до контрнаступу перебуває на фінальній стадії, а війська готові отримати сигнал від командування для початку дій.

Цього тижня президент України Володимир Зеленський зазначив, що країна сподівається на військову допомогу від своїх партнерів. Водночас, представники влади закликають не розглядати контрнаступ Збройних сил України як завершення війни. Вони наголошують, що для повного звільнення країни від ворога та встановлення справедливого миру можуть знадобитись не один контрнаступ, а послідовна серія таких дій.

Україна планує використати озброєння на суму понад 30 мільярдів доларів під час контрнаступу проти російських окупаційних військ. Ця сума перевищує річні витрати на зброю будь-якої країни-члена НАТО, за винятком США. Однак питання залишається відкритим, чи буде цього достатньо.

Збройні сили України розпочали планування операцій перед очікуваним контрнаступом проти російських окупантів, як повідомили представники військового представництва США та західні чиновники.

Президент Чехії Петр Павел вірить, що Збройні сили України мають значні шанси на успіх у майбутньому контрнаступі, але він також зауважує, що це може призвести до великих людських втрат.


                         



Коментарі