Без категорії
Подобається

Недосяжна місія путіна. Пекельні бої в Бахмуті! ЗСУ чинять затятий спротив. Деталі!

09/12/2022
Недосяжна місія путіна. Пекельні бої в Бахмуті! ЗСУ чинять затятий спротив. Деталі!

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

Бахмут – одне із найгарячіших місць східного фронту широкомасштабної російсько-української війни. Завдяки перекиданню військ із Херсона, російським силам вдалося трохи просунутися на Донбасі, і тепер вони хочуть оточити Бахмут. ЗСУ чинить затятий спротив, перемелюючи живу силу противника.

Ні українська, ні російська сторона не повідомляють про величину втрат, але на думку аналітиків – вони значні. В умовах зими і війни – без тепла, води, світла і під постійними російськими обстрілами – особливо потерпає цивільне населення міста. 


Російська армія, вплутавшись у битву за Бахмут, потрапила в майстерну пастку, вважає Дмитро Чернишевський.


Вже півроку окупаційна армія РФ, зазнавши найважчих втрат, намагається прорвати фронт на Бахмутському напрямку. Там росіяни марнують свою вогневу міць і живу силу. Про це у своєму відеоблозі на YouTube розповів російський історик Дмитро Чернишевський.


Він наголосив, що Бахмутський напрямок не має жодної серйозної перспективи. Навіть якщо російські війська візьмуть це місто, яке руйнують вогневим валом, попереду глухий кут. 


"Битва за Бахмут – класична пастка. Вона абсолютна безглузда. Але б'ються чолом про цей Бахмут вже 6 місяців, а останні 2 місяці це безперервні штурми. Б'ють із принципу: "А ми все одно його захопимо!" – Ну захоплять. А далі Краматорськ "А до нього ще дійти треба. І там теж найпотужнішими укріпленнями обплутано ще з 2014 року. Пробувати вони цей Краматорськ будуть ще рік, і не проб'ють", – розповів Чернишевський. 


Він уточнив, що саме під Бахмутом російська армія добиває свого наступального потенціалу. 
"Захоплення Бахмута нічого не вирішує. Те, що Росія потрапила в цю пастку, пішла на принцип, грає на руку українському командуванню. Вони знову заманили російську армію в битву на своїх умовах там, де не можна розвинути успіх. Навіть якщо вони займуть руїни Бахмута, це нічого не дасть, як не дало взяття Лисичанська та Сєвєродонецька. Зараз Україна має намір звільнити ці міста ударом не через річку, а обійшовши з півночі. Те саме буде з Бахмутом", – розповів російський історик.


І поки російська армія розбиває собі чоло штурмом Бахмута, ЗСУ готують великий контрнаступ. І стримати його російської армії, швидше за все, не вдасться, оскільки сили на той час будуть вичерпані.


Нюанс боїв за Бахмут – це фігура самого Пригожина, бо здебільшого на цьому напрямку воюють "вагнерівці". Пригожин – це партнер російських братів Ковальчуків, а вони – це найближчі для Путіна люди. От Пригожин "розправив плечі", мовляв, Шойгу не зміг, а він зможе. Час йде – перемог нема, і його починають з'їдати свої. Вже є відео, на якому колишній засуджений розповідає інтимні подробиці про Пригожина. І це спонукає його будь-якими засобами взяти бодай щось на сході України. Якщо треба покласти сто тисяч людей – він це зробить", – сказав військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.


Він наголосив, що "взяття" Бахмута для росіян важливе тим, щоб показати хоч якийсь результат у війні проти України.


"У них нема перемог, Кремлю треба щось показати російському суспільству, яке намагається "закритися" від війни. Вони вже перестають дивитися на пропагандистів. Кремль бачить, що народ дистанціюється, а треба робити нову хвилю мобілізації. Бахмут не має стратегічної важливості. І я вірю, що поки немає перспектив просувань для росіян", – пояснив Іван Ступак.


У чому ж важливість цього міста?

Перша причина очевидна: це місто – українське. 

Друга: через Бахмут проходять дві важливі траси: на Костянтинівку (Т0504) та на Сіверськ (Т0513), про які нещодавно у своєму звіті згадував американський Інститут вивчення війни. З траси на Сіверськ також можна звернути на 100-тисячні Краматорськ і Слов'янськ, які у 2014 році росіянам так і не вдалося взяти під повний контроль.

Третя і найголовніша: як пояснюють військові, історія з Бахмутом не стільки про утримання самого міста, як про уповільнення ворога та зменшення його боєздатності. 


На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі