Оперативна інформація Генштабу: Росія планує повторний наступ на Чернігівщину, щоб знову повернутися 200-ми

13/05/2022
Оперативна інформація Генштабу: Росія планує повторний наступ на Чернігівщину, щоб знову повернутися 200-ми

РФ перекидає на кордон Брянської області додаткову артилерію, про це повідомляє оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 13 травня.


Росія повторно перекидає додаткові підрозділи артилерії у прикордонні райони Брянської області. Генштаб наголошує про збільшення провокаційні обстріли населених пунктів Чернігівській області поблизу державного кордону України.


Триває сімдесят дев’ята доба героїчного протистояння України проти російської навали. Генштаб ЗСУ інформує про стан військових дій на території України. 


На Сході України противник не припиняє ведення наступальних дій. Армія Росії досі намагається встановити контроль над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей. Вони намагаються утримати сухопутний коридор. Одночасно, підтримує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь.


На Сіверському напрямку триває посилена охорона ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Противник здійснює перекидання у прикордонні райони Брянської області додаткових підрозділів артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівській області.


На Слобожанському напрямку ворог вживає заходів щодо перегрупування підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних спроможностей.


На Харківському напрямку ворог наступальних дій не проводив. 


У Воронезькій та Білгородській областях російської федерації, продовжено до 25 травня 2022 року дію підвищеного  рівня терористичної загрози.


На Донецькому напрямку  противник продовжує зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне.


На Лиманському напрямку підрозділи ворога намагалися закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка.


На Бахмутському напрямку окупанти штурмували у напрямку населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Комишуваха, успіху не мали.


Також, ворог продовжує завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”. Зважаючи на заходи з евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.


На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.


На Південнобузькому напрямку окупаційні підрозділи активних бойових дій не здійснювали. Обстрілювали підрозділи наших військ зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котляреве, Ганнівка і Осокорівка.


За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони було уражено 7 повітряних цілей. Тільки на Донецькому та Луганському напрямках захисниками України за минулу добу відбито 18 атак противника, знищено 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів противника.


                         



Коментарі