Без категорії
Подобається

Важливо! Президент Чехії розкриткував главу Кремля! “Всемогутність росії” – Путінські ілюзії! Це виглядає смішно!

02/05/2022
Важливо! Президент Чехії розкриткував главу Кремля! “Всемогутність росії” – Путінські ілюзії! Це виглядає смішно!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Допомога армії в описі під відео. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.

Мілош Земан, президент Чехії заявив, що путінські ілюзії про могутність російської армії і самої росії нині виглядають смішними. Про це він завляв в інтерв’ю CNN Prima News.

"Президент росії Владімір Путін піддався ілюзіям, що росія всемогутня і, зокрема, що російська армія є другою за потужністю армією світу. Сьогодні це виглядає смішно. Виявилося, що російська армія набагато слабша, ніж думали всі експерти", – сказав Земан.

Гостра критика російської федерації надійшла від Земана невдовзі після початку вторгнення в Україну. До того часу він називав Путіна своїм другом.

"Мені байдуже, вірить хто мені чи ні. Але важливо, щоб людина вірила в себе, і лише ідіот не змінював свої погляди", – згадав він свою улюблену цитату Вінстона Черчілля.

Також Земан вказав на ірраціональність російської політики, яка може вплинути на поставки газу.

"Я не думаю, що росія припинить поставки, але, будь ласка, сприймайте цю заяву з несподіваною покірністю від мене. Тому що я колись публічно сказав, що росіяни не божевільні, щоб нападати на Україну, і вони виявилися божевільними", – сказав Земан.

Оскільки постачання газу є однією з найважливіших частин російського експорту, він не очікує, що Москва їх зупинить. 

"Проте, можливо, вони це зроблять – політика часом дуже ірраціональна", – сказав президент Чехії. Саме тому президент виступає за повільну  відмову від вугілля.

Нагадаємо також, що Мілош Земан назвав "божевіллям" рішення Кремля розпочати війну проти України і заявив, що результатом цих дій для росії стане "політичний, економічний та репутаційний кінець". 

За його словами, з погляду інтересів російського народу неможливо було вигадати нічого гіршого, ніж напад на Україну.

Можливе застосування росією ядерної зброї, за словами Земана, означало б, що країна "відмовляється від свого подальшого існування", оскільки країни НАТО завдали б ядерного удару у відповідь.

Земан без сумніву заявляє, що путін "вчинив злочин проти світу, що є синонімом військового злочину". Він вважає, що єдиний позитивний момент, який принесло російське вторгнення в Україну, – це кінець ілюзій, що існували у багатьох за межами РФ, про надзвичайну силу і підготовленість російської армії.

Нагадаємо, до вторгнення росії в Україну, Земан вважався одним із головних союзників Кремля серед європейських політиків. Наразі він каже, що змінив свою позицію через початок війни. Він уже кілька разів після початку вторгнення виступав із публічною критикою дій Москви. 

Багато експертів звернули увагу на надзвичайно різкий тон у перші години після вторгнення 24 лютого: 

Президент Чехії першого ж дня повномасштабної війни росії проти України засудив російську агресію та висловив Україні підтримку.

Він виступив із екстреним зверненням до громадян країни у зв'язку з російським вторгненням в Україну. Про це повідомило "Радіо Свобода".

Земан різко засудив російську агресію, висловив підтримку Україні та закликав до вкрай жорстких санкцій проти Кремля – зокрема відключення Росії від міжнародної системи фінансової комунікації SWIFT.

Він наголосив, що він уважно прослухав виступ Володимира Путіна і зазначає, що жодні, можливо, допущені Заходом помилки у минулому не виправдовують дії Росії.

Саме тоді Земан назвав Путіна "божевільним" і сказав, що його "необхідно ізолювати". Чехія належить до тих країн ЄС, які стоять на найжорстокіших позиціях щодо дій Росії в Україні.

Але Президент України Володимир Зеленський не вважає, що Путін збожеволів і тому пішов війною на Україну, – на його думку, Глава Кремля свідомо створив інформаційне підґрунтя для ненависті до українців у росіян і продовжує насаджувати їм застарілі погляди про протистояння Росії всьому світові.

“Вони зробили це для суспільства, самі себе туди затягнули – і там знаходяться. У цій закритій інформаційній кімнаті вони отримують інформацію, яка подобається чи має подобатися їм. Тобто воно вже спрацювало і на них самих. І далі вся ця машина працює".”, – наголосив Зеленський. 

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм-канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємося.

 


                         



Коментарі