Політика
1

Щойно! Росія не збавляє обертів: нова загроза для України? НАТО не змовчало – Білий дім у шоці!

23/01/2022
Щойно! Росія не збавляє обертів: нова загроза для України? НАТО не змовчало – Білий дім у шоці!

У Сполучених Штатах вважають, що український народ має суверенне право обирати своє майбутнє. Глибоке занепокоєння викликало у Білому домі заява МЗС Великої Британії про наміри Росії привести до влади в Україні лояльне їй керівництво.

"Такі змови викликають глибоке занепокоєння. Український народ має суверенне право визначати своє власне майбутнє, і ми підтримуємо наших демократично обраних партнерів в Україні", — заявила у зв'язку з цим представник Ради нацбезпеки Білого дому Емілі Хорн.

Зокрема, Міністерство закордонних справ Великої Британії опублікувало заяву, в якій каже, що керівництво Кремля розглядає варіант із встановленням у Києві проросійського уряду на чолі із лідером партії НАШІ Євгеном Мураєвим.

“Ми маємо інформацію, яка вказує, що, ухвалюючи рішення про можливе вторгнення й окупацію України, уряд РФ намагається привести до влади у Києві проросійського лідера. Як потенційного кандидата розглядають колишнього депутата Євгена Мураєва”, – зазначається у заяві.

У МЗС Британії зазначили також, що у цьому питанні спецслужби РФ працюють із низкою чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича. Називаються колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-заступник голови уряду Микола Арбузов, перший заступник прем'єр-міністр Андрій Клюєв та колишній голова РНБО Володимир Сівкович. Більшість із названих чиновників перебувають у РФ.

“Дехто з них контактує з російськими розвідниками, залученими до планування нападу на Україну”, – додали у британському зовнішньополітичному відомстві.

Водночас у МЗС РФ назвали заяву Лондона дезінформацією та провокаційною діяльністю.

"Розповсюджена МЗС Британії дезінформація — ще одне свідчення того, що саме країни НАТО на чолі з англосаксами займаються ескалацією напруженості навколо України. Закликаємо МЗС Британії припинити провокаційну діяльність, перестати поширювати нісенітницю та сконцентруватися на вивченні історії татаро-монгольського ярма", — заявили в МЗС Росії.

Уряд Великої Британії додав, що оприлюднена інформація говорить про масштаби планів Росії щодо України.

Росія повинна знизити напруження, припинити кампанію агресії й дезінформації, а також просуватися шляхом дипломатії. Велика Британія та наші партнери вже неодноразово казали, що будь-яке військове вторгнення в Україну буде величезною стратегічною помилкою й матиме високу ціну”, – резюмувала міністерка закордонних справ Британії.

У зв'язку з подіями, Байден обговорив ситуацію навколо України та російську агресію з членами Ради нацбезпеки.  Учасники зустрічі поінформували Байдена про російські військові операції на кордонах з Україною. Політика РФ щодо України стала головною темою обговорення на нараді президента США Джо Байдена із членами Ради національної безпеки.

 

 


                         



Коментарі