Політика
Подобається

Терміново! Коментар політолога щодо вироку Порошенка. “Соломонове рішення” ще дасть свої плоди

20/01/2022
Терміново! Коментар політолога щодо вироку Порошенка. “Соломонове рішення” ще дасть свої плоди

Фесенко прокоментував рішення по "вугільній справі", в якій фігурує Порошенко.

У своєму дописі Facebook політолог Володимир Фесенко написав, що таке рішення є свого роду "соломоновим", себто є відносно компромісним, як це і передбачалось.

Фесенко запевнив, що те, що мірою запобіжного заходу обрали особисте зобов'язання, означає ніщо інше, як продовження розслідування "вугільної справи". Підозру з Петра Олексійовича не знімають. 

Юристи пояснюють, що запобіжний захід передбачає наступні пункти для виконання: 
Петро Порошенко має відвідувати слідчого та/або інших правоохоронців, а також судові органи;
не йти у відставку без дозволу на це слідства; 
подавати свої паспорти до відповідних державних органів та інші документи, які дають право виїзду з України.

На думку політолога, судді обрали саме такий запобіжний захід для того, аби зняти конфліктне напруження навколо цієї справи. 

 "В нинішній ситуації навколо України це дійсно необхідно. Я вже писав, що всю цю проблемну справу треба перевести на сугубо правову і більш мирну гонку. Саме так зараз намагаються діяти.", – пише Володимир 

Також Фесенко стверджує, що для Порошенка в такому випадку немає перешкод у професійній діяльності.  Якби запобіжним заходом обрали домашній арешт або ж ув'язнення – прихильники експрезидента тиснули б саме на фактор перешкоджання політичній активності. а так він може пересуватися країною та працювати ВР, попередньо попереджаючи про це слідство.  

Нагадаємо, що 19 січня відбулося фінальне засідання по справі Порошенка. Запобіжним заходом суд виніс особисте зобов'язання. 


                         



Коментарі