Без категорії
Подобається

Шок! Єрмак на допиті! Вагнергейт – таємницю розкрито! ДБР розслідує причетних!

26/11/2021
Шок! Єрмак на допиті! Вагнергейт – таємницю розкрито! ДБР розслідує причетних!

ДБР активно продовжує розслідування у справі "вагнерівців". Як запевнили у Державному бюро розслідувань, наразі планується опитати низку осіб, які можуть бути причетними до зриву спецоперації.

Олексій Сухачов, виконувач обов'язків директора ДБР, зазначив, що поки що немає деталей, які можуть підтвердити або спростувати стосунок Єрмака до цієї справи. Саме тому, як повідомили в ДБР, і планують невдовзі викликати на допит Андрія Борисовича.

"Найближчими днями ми будемо викликати пана Єрмака на допит. Чому ми не робимо це сьогодні? Тому що ми очікуємо на певну інформацію від наших колег із правоохоронних органів", – наголосив Сухачов.

Окрім цього, тимчасовий очільник ДБР також додав, що в ДБР можуть допитати будь-якого громадянина, незалежно від його статусу: "Якщо буде така необхідність, слідчі допитають і президента Володимира Зеленського".

На сьогодні в ДБР відкрили два кримінальних провадження, за якими ведеться слідство. Мова йде про державну зраду та розголошення державної таємниці.

В Офісі Президента зазначили, що таким чином опозиція намагається "перетягнути на себе ковдру", спекулюючи на темі "вагнерівців". Все дедалі частіше на проросійських ресурсах з'являється інформація, де Зеленського порівнюють із Лукашенком. Мовляв, український президент санкціонував посадку повітряного судна так само, як це зробив Лукашенко в історії з білоруським опозиціонером Протасевичем.

Окрім цього, на своїй сторінці у Фейсбук Денис Казанський підмітив, що останнім часом в російських телеграм-каналах побільшало повідомлень про підтримку Єрмака. Таким чином намагаючись створити Єрмаку образ зрадника. Також він додав: "Зчитується політтехнологічний перебіг. Опозиція намагається розхитати команду Зеленського та збити його рейтинг. Але такі ходи є відкритим підіграванням Росії, де мабуть дуже сподівалися, що з Єрмаком та Зеленським вийде просто домовитися про особливий статус та вибори на Донбасі за їхніми умовами. Але спроби провалилися, а Україна дедалі більше дрейфує у бік Заходу"

 

Як стало відомо раніше, журналісти Bellingcat провели власне резонансне розслідування у справі зриву спецоперації по затриманню бойовиків ПВК "Вагнера". Вони опублікували інформацію, у які зазначили, що українська влада справді готувала операцію, а Президент України буцімто був поінформаваний про неї.


                         



Коментарі