Економіка України
1

Нафтогаз має намір нарощувати видобуток нафти, – Вітренко

19/10/2021
Нафтогаз має намір нарощувати видобуток нафти, – Вітренко

НАК "Нафтогаз України" має намір скористатися наявними можливостями державної компанії "Укрнафта" для нарощування видобутку нафти. Про це розповів голова правління НАК Юрій Вітренко.

Вітренко розповів, що нині триває трансформація Укрнафти. Також він додав, що компанія хоче значно збільшити нафтовидобуток. Нагадаємо, що контрольний пакет акцій компанії належить НАК "Нафтогаз".

Ми хочемо скористатися наявними можливостями національної компанії для того, щоб той нафтовий потенціал або потенціал з нафтовидобутку, який є в Україні, використовувати більш ефективно,– розповів Вітренко.

Колишній голова Нафтогазу Андрій Коболєв виступав за поділ активів компанії "Укрнафта" за бізнес-напрямками з міноритарними акціонерами.

Нафтогазу належить 50%+1 акція Укрнафти, групі компаній, пов'язаних з Ігорем Коломойським і іншими колишніми акціонерами Приватбанку, – близько 42% акцій.

Важливо! Вітренко після призначення головою НАК заявив про необхідність додатково опрацювати це питання і запропонував розглянути об'єднання Укрнафти та Укртатнафти (Кременчуцький НПЗ) з подальшим отриманням контрольної частки нової вертикально-інтегрованої компанії державою.


                         



Коментарі