Політика
Подобається

Заступник генпрокурора Мамедов звільняється з органів прокуратури

26/07/2021
Заступник генпрокурора Мамедов звільняється з органів прокуратури

У юридичній компанії "Міллер" заявляють, що Гюндуз Мамедов звільняється з посади заступника генерального прокурора, оскільки керівництво Офісу генерального прокурора створило для нього складні умови роботи і блокує виконання ним своїх посадових обов'язків. 

 Він вів справи щодо воєнних злочинів у тимчасово окупованому Криму та частині Донбасу.

Як заявили його адвокати з юридичної компанії «Міллер», на початку червня його позбавили керівництва департаментом злочинів, скоєних в умовах воєнного конфлікту, і департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству.

Юристи також пишуть, що Мамедова достроково позбавили доступу до держтаємниці, скоротили його посаду і відкрили проти нього ряд дисциплінарних та кримінальних справ.

Як відомо, генеральний прокурор Ірина Венедіктова передала керівництво департаментом  нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, своєму заступнику Максиму Якубовському. Раніше його вів Гюндуз Мамедов.

Відомо, що у 2015 році Гюндуз Мамедов працював заступником прокурора Одеської області. У 2016 році Мамедова було назначено на посаду прокурора АР Крим. У 2019 році Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Мамедова на посаду заступника генпрокурора.


                         



Коментарі