Головні Новини
Подобається

Терміново! Найближчим часом до Берліна! Меркель викликає Зеленського

23/06/2021
Терміново! Найближчим часом до Берліна! Меркель викликає Зеленського

Президент України Володимир Зеленський і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час телефонної розмови у вівторок обмінялися запрошеннями до взаємних візитів, повідомляє прес-служба глави держави.

 

Президент Володимир Зеленський запросив канцлера Німеччини Ангели Меркель відвідати Україну на День Незалежності, у свою чергу лідерка ФРН покликала українського президента здійснити візит до Берліну.

"Володимир Зеленський підтвердив запрошення Ангелі Меркель відвідати Україну для участі в інавгураційній саміті "Кримської платформи" та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої країни", – зазначається в повідомленні.

Меркель, у свою чергу, запросила Зеленського здійснити найближчим часом візит до Берліна для обговорення низки питань двосторонніх відносин України й Німеччини та процесу мирного врегулювання на Донбасі.

"В особливу дату поговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про те, що світ має зробити все, щоб такі трагедії, як Друга світова війна, не повторювалися. Вдячний за запрошення відвідати 12 липня Берлін для обговорення актуальних безпекових питань і питань співпраці України та Німеччини", – написав президент у Twitter.

Сторони також відзначили особливості дати – Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні, наголосивши на важливості історичної відповідальності за злочини нацизму на території України та збереження пам'яті про людські жертви.

"Наша розмова відбувається в особливу дату. Світ має зробити все, щоб такі трагедії більше ніколи не повторювалися", – зазначив президент України.

 


                         



Коментарі