Головні Новини
Подобається

ЄС продовжив санкції за російську анексію Криму

21/06/2021
ЄС продовжив санкції за російську анексію Криму

Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти незаконної анексії Криму Росією та Севастополя ще на рік.

Про це повідомили пресслужби європейських установ.

"Рада Європейського Союзу сьогодні вирішила продовжити санкції, введені проти незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією, до  23 червня 2022 року", – заявило європейське агентство.

Поточні санкції включають обмеження щодо цільового ввезення до ЄС товарів, що походять з Криму чи Севастополя, а також інфраструктуру чи фінансові інвестиції та туристичні послуги у Криму чи Севастополі.

Експорт певних товарів і технологій кримським компаніям, незалежно від того, використовуються вони у транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах Криму, або для розвідки, розвідки та видобутку нафти, природного газу та мінеральних ресурсів, також підпадає під обмеження ЄС. 

"Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією, і продовжує засуджувати такі порушення міжнародного права відповідно до заяви Верховного представника Союзу закордонних справ та політики безпеки від імені Європейського Союзу. 16 березня 2020 року ", – йдеться в заяві.

Вперше санкції вперше були застосовані в червні 2014 року через спробу навмисно підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати країну. З березня 2014 року ЄС ввів обмежувальні заходи проти Росії, включаючи певні сектори російської економіки, та індивідуальні обмежувальні заходи у відповідь на цю навмисну ​​дестабілізацію України, включаючи санкції, розширені сьогодні.

Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року оголосив про «включення Криму до складу РФ» — таким чином Росія анексувала український півострів. Україна, Європейський союз та США не визнали результати голосування на «референдумі».

 


                         



Коментарі